Připravovali jsme (se) na vstup do EU
23. 5. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
25.5.2018 16:11
Děkuji vám. Bylo to především nutné. (I nepřítele je dobré poznat. A EU navzdory svým četným nedostatkům nepřítel není.) Oldřichu, to, co byste napsal, by jistě bylo zajímavé.
Hana Rypáčková
25.5.2018 09:35
To nadšení z Evropy, první dotace, to bylo opravdové nadšení. Ale jinak se vždy ve školách nadávalo, že se vše upeče odtrženě od praxe u zeleného stolu. Takže první pokusy ke spolupráci byly vítané . Názor, že je Evropa v pr....To uhodli. Ale je to zajímavé.
Oldřich Čepelka
24.5.2018 09:27
Zajímavé. Možná bych mohl napsat o zrodu posttotalitního neziskového sektoru v 90. letech, o pomoci od Sorose, o obstrukcích ODS, o nadšení prosadit občanskou společnost, v níž mají lidé plné právo se vyslovovat k čemu chtějí, pomáhat, kde chtějí a sdružovat se, jak chtějí.
Věra Ježková
23.5.2018 21:30
Dodatek. Otázku k čítance, proč jsou tam právě tihle a ne jiní, lze klást vždy. A nejen u jedné čítanky. Problematika pedagogického minima, tedy výběru učiva, se řeší stále a není k vyřešení. Nějaká kritéria samozřejmě být musí. :-)
Věra Ježková
23.5.2018 20:14
Děkuji vám za názory a pochvalu. Zuzko, čítanka byla taková nadstavba, vytvořili jsme si ji pro radost. Vybírali jsme své oblíbence, osoby významné, a to nejen v rámci EU. Taky je to Evropská čítanka, nikoli čítanka EU. Blanko, nemám důvod být zklamána. Nikdy jsem netvrdila, že vše, co pochází z EU, je úžasné. Příručky si napsali učitelé podle svých potřeb za peníze EU, nikoli pod jejím diktátem. Jano, připomněla jste mi někdejšího přítele astronoma. Obdivně vzhlížel k pedagogům, pravě: Jak to můžete dělat, vždyť se to nedá spočítat? Souhlasím s vámi. Pedagogika je pro mě obtížně uchopitelná, ač jsem ji také musela studovat. Ale jsem lingvista. A jazyk mívá své zákonitosti a strukturu. Ohlasy z praxe jsme měli dobré. Pro mě bylo důležité především to, že mě práce bavila, poznala jsem díky ní zajímavé lidi a nová prostředí.
Jana Kollinová
23.5.2018 11:54
Zajímavý článek. Oceňuji odbornost, důslednost a množství vědeckých materiálů, kterými byli vybaveni pedagogové aktivní v oblasti vzdělávání v letech zmíněných autorkou článku. Neměla jsem a nemám představu o tom, jak implantovali nabyté vědomosti náctiletým. Nepochybuji o tom, že mnozí uspěli, ale popravdě, jednodušší je studovat fyzikální chemii, chemii a matematiku, zde jsou zákonitosti, které žádná nařízení EU neovlivní.
Blanka Macháčková
23.5.2018 11:24
Věro, asi tě zklamu, ne všechny příručky pod hlavičkou EU byly užitečné. Často jsme v nich na SŠ viděli zbytečně vyhozené peníze z fondů EU. Věřím, že ty tvoje byly praktické a ve výuce využitelné.
Jitka Hašková
23.5.2018 10:13
Báječný článek. Musím si ho přečíst na počítači až přijedu domů. Na tabletu mi to moc nejde.
Zuzana Pivcová
23.5.2018 10:02
Zajímavý článek o zajímavé a náročné práci. Líbí se mi výroky žáků o Evropě s různou mírou obsažnosti. Ale zajímalo by mě, odkud vzešly návrhy osobností, zařazených do Evropské čítanky. Z jednotlivých členských států, aby tam měly zastoupení?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci