Foto: autorka
Jó třešně zrály…
5. 6. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
8.6.2018 22:46
Tak to já jsem asi vyjímka. Bydlím v těsné blízkosti lesoparku, kde je od rozednívání ptačí koncert. Balkonové dveře mám otevřené dokořán. Doma mi na tento koncert reagují " zpěvem " papoušci, vůbec mne to neruší, spím klidně dál.
Dana Puchalská
5.6.2018 23:07
Já mám ptactvo ráda. Ale holubi v městě, to je kapitola sama pro sebe. A když mi v truhlíku na parapetu klovou kytky holubi,...... Škoda slov. A na vysokých stromech tady hnízdí straky a dohadují se s kavkami. A kosi tu zpívají taky od časného rána.
Alena Vávrová
5.6.2018 22:29
Letos je tady v zahradách kolem nadúroda třešní a zdá se, že to odnesly ty nejranější u sousedů a ty na vršcích stromů a špačkové již jsou přežr...Zrovna dnes jsem na stromky rybízů přivazovala třepetalky nastříhané z plast. pytlíků. Rybízu bude bohužel málo. O muchovník se s nimi ale přetahuji a jak dopadnou kanadské borůvky mladých, to nevím. Sítě byly loni dobré akorát na to, že jsem denně nějakého napůl umláceného špágra, vystříhávala.
Eliška Murasová
5.6.2018 21:22
Taky soupeříme s ptáky o úrodu a snadné to teda není.Zachvíli to bude rybíz, angrešt, chutnají jim i jablíčka-letničky, aronie, ale ty plašiče, nevím...
Libuše Křapová
5.6.2018 16:32
My to máme rozděleno. V horních patrech stromů ptačí, v dolních moje. Pokud je neúroda, je ptačí všechno. Já nemám šanci :-) Loni mi sklidili úrodu všechnu. Jahody, rybíz třešně, višně, ostružiny a první maliny. Na vysvětlenou a k jejich obhajobě musím dodat, že všechny ty jednotlivé druhy ovoce byly do desíti kusů :-)
Naděžda Špásová
5.6.2018 16:23
Blanko, docela jsem se pobavila. Já okno pravidelně zavírám po čtvrté ráno. U nás na sídlišti to kromě ptáků jsou ještě trolejbusy. A to už je moc. Vašich třešní je mi líto, my je na zahradě nemáme. Zato mi tam něco sklízí afrikány a sazenice rajčat. A věř mi, to mě taky pěkně štve. Třeba by pomohla nějaká špuntovka, ale nejsou špačci náhodou chráněni?
Věra Ježková
5.6.2018 15:59
Blanko, moc hezký článek i fotka. Ale já bych radši odháněla špačky než holuby.
Libor Farský
5.6.2018 10:52
Chtělo by to zkusit pouštět jim nějaké hodně hloupé písně, třeba častušky, a obměňovat je. Možná by poradil bývalý poradce prezidenta pan Ladislav Špaček.
Hana Rypáčková
5.6.2018 10:28
Ptáky ničím nezaháním, dělím se s nimi o plody. Pod lesem to jinak nejde.
Zuzana Pivcová
5.6.2018 09:23
Taky si myslím, že jsou ptáci vynalézaví a brzy si ujasní, z čeho jim hrozí nebezpečí a co je jen strašák. :-D Ty plašiče by mě zbláznily daleko víc než špačky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci