Dovolená s vnoučaty. Silně stresující akce?
Ilustrační foto: ingimage.com

Dovolená s vnoučaty. Silně stresující akce?

8. 6. 2018

Aby se mu něco nestalo. Aby se nespálilo. Aby neblinkalo. Aby mu nebylo smutno po rodičích… První dovolená s vnoučaty je akce, která může slabší povahy poněkud rozhodit. Zejména, pokud se jede do zahraničí.

cestování vnoučata
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Čadová
Nemáme problém vzít vnoučata na dovolenou. Nejstarší vnučka s námi byla v Itálii, Bulharsku, Chorvatsku. Určitě je to větší zodpovědnost, abychom vnouče vrátili rodičům v pořádku.
Libor Farský
Mám 6 vnoučat, ale ještě jsem sám nikdy s žádným z nich nezkusil někam na delší dobu vyrazit. V současnosti koketuji s myšlenkou přihlásit sebe a vnučku, nebo dvě vnučky, na týdenní prázdninový výtvarný kurz kreslení a malování, (sám bych to moc potřeboval i jen pro sebe). Doufám, že by to děvčata (7+12 let) mohlo také bavit. Jen nevím, jestli bych zvládl jejich celodenní program, protože na pěší výlety nemohu ze zdravotních důvodů. U moře to nebude, jen někde v ČR. Zatím po takovém kurzu pátrám, zdá se, že nadějně.
Marie Ženatová
U moře jsme s naší nejstarší vnučkou byli v Bibione, když jí bylo 5 let, bylo to její první seznámení s mořem. Pro nás to bylo skutečně nádherné, přímo veselejší a obohacující - já už jsem ji v tom věku trochu naučila plavat. Později jsme tam byli s třemi vnoučaty i jejich maminkami - také to bylo nezapomenutelné. Pak už jsem jezdila sama a třeba týdenní pobyt v Jeseníkách v Petříkově s vnuky 10 a 11 let byl pro mne přímo bombastický. Jezdila jsem s nimi i na bobové dráze - normálně sama bych se asi nesvezla. Také pobyty s vnučkou v Jeseníkách na lyžích, nebo jako doprovod při léčebných pobytech vnuků v Jeseníkách byl nezapomenutelný... Toto všechno bylo už dávno... Ale třeba včera mi 15letá vnučka vypomáhala plet zahrádku svými přímo zlatými ručkami a to je teď v mém věku pro mne úplně dokonalý "nebeský relax..."
Alena Vlčková
Také jsem byla s šestiletým vnoučkem na dovolené u moře, ale byla s námi ještě moje mladší dcera, tak je člověk klidnější, že jsme na tu odpovědnost byly dvě. Vzpomněl si na maminku, to je pochopitelné, ale vždycky ráno a večer mi nadiktoval, co ji mám napsat, jak se má, co celé dny provádíme a tím byl vlastně s maminkou virtuálně pořád. A už se mě ptal, kdy zase pojedeme spolu na dovolenou, což babičku nesmírně těší....
Jarmila Fialová
Už 18 let jezdím na dovolenou s jedním až třemi vnoučaty.Teď už jen po Čechách,ale dříve vždy týden u moře a týden v Čechách.S dětmi jsem nikdy problém neměla,jezdily se mnou rádyy - asi záleží na tom,jaké a jak časté jsou vztahy během celého roku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%