FOTO: archiv České televize
Příběhy naší republiky: Jak jsem (ne)cvičila na spartakiádě (část druhá)
8. 8. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
8.8.2018 11:02
Obruč neměli, měli malé bílé oblouky a dorostenky obruč, holky chtěly měnit s klukama , na oblouky se ušila taška, veliký hit doby..Takže domů se vezly i ty obruče..
Hana Rypáčková
8.8.2018 10:59
Hlídat děvčata bylo těžké, ale mladší žáky , s míčem, obručí a švihadlem.Horor. Nejen , že nářadí ztráceli, ale byli jako pytel blech. Naštěstí se nikomu nic nestalo a neztratili se, měli cedulky s místem ubytování. Mobily nebyly...
Jitka Hašková
8.8.2018 10:25
Teď jsem si vzpomněla, že na spartakiádě bylo pro na naši školu něco dobrého. Náš ředitel byl náčelník spartakiády, a v této době nebyl ve škole. Což bylo prima. Měl ve zvyku stát ráno v prvním patře nad schodištěm a pozorovat přicházející studenty. Dívky, které přišly v kalhotách, vracel domů, aby se převlékly-tenkrát před rokem 1962 jsme nesměly v kalhotách chodit do školy - a také hlídal pozdě příchozí, aby jim dal poznámku.
Zuzana Pivcová
8.8.2018 10:06
Tahle spartakiáda se mě osobně vůbec netýkala. Ale zato nezapomenu, jak řádil ten, co přepadl a zabil několik žen. Nechce se mi ho pojmenovat. To byla hodně pochmurná atmosféra.
Dana Puchalská
8.8.2018 09:50
Ano disciplina být musela, jinak by to v tom mumraji vůbec nešlo. DP tenkrát zvládli neuvěřitelné situace v dopravě. A vzpomněla jsem si na svojí spolužačku. Tak dlouho chodila ve volném čase (někdy se ulila i z vyučování s tím, že na trati byla zácpa nebo bouračka) obdivovat do stanového městečka ty fešáky vojáky,až se z toho stala láska na první pohled. A vydrželo jim to hodně dlouho. Ještě teď jsou manželé a mají spolu 2 děti. A jednomu říkají z legrace Strahováček. Ovšem nejhorší bylo to, jak vysvětlit rodičům že máme stále odpolední výuku. A proč má stále v indexu pozdní příchody a občas i neomluvenou docházku, když do té doby se nic takového nestalo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci