Ilustrační foto: ingimage.com
Je vedro, pijte. Ale kolik a co vlastně? Názory na to, kolik toho má člověk vypít, se různí
9. 8. 2020Mnoho zejména starších lidí si stěžuje, že ztratilo pocit žízně, že nejsou schopni pít doporučované dávky. Mezi lékaři čím dál více zaznívají názory, že to, co je bráno jako vhodná dávka tekutin, je ve skutečnosti zbytečně mnoho a že by člověk měl pít podle svých pocitů žízně.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Kopecká
10.8.2020 22:17
Před patnácti lety jsme jeli z týdenní akce v pěti lidech. Domů jsme to měli slabou hodinku a půl. Naše ,,Zdravá výživa a Pitná kolegyně'' prostě MUSELA upíjet čisté pramenité bez bublinek, aby ukázala, kak dbá o svoje zdraví, zatímco my, obyčejní blbci, to dopoledne prostě normálně posnidali s tím, že kdo bude chtít doplňovat tekutiny, když to už musí být, udělá to v klidu doma, kde má svůj záchod a nikoho nebude otravovat a brzdit. Nakonec jsme si i na pumpě dali malé občerstvení na půli cesty, které bylo plánované. Když jsem viděla, jak v ní mizí ta její H2O, utrousila jsem....akorát jí budeme zastavovat. A co myslíte...ani to tak dlouho netrvalo. No a je to tady. Pronesla jsem polohlasně. Odpovědí mi byl nenávistný pohled. A vydržel jí do konce cesty.
Myslím, že cokoli přehánět je zbytečné. Plati to jak v jídle, tak v pití, nakonec....asi ve všem.
Eva Mužíková
9.8.2020 23:42
Piju většinou kohoutkovou vodu a po obědě nealko... Snažím se vypít nejméně 1 a 1/5 litru, když to flákám, pociťuji suchou pokožku a to je nepříjemné.
Věra Halátová
9.8.2020 20:03
Piju jenom vodu, vlažný slabě oslazený čaj, někdy pivo. Nikdy jsem netrpěla žízní. Nepiju džusy, kofolu, koka-kolu, žádné balené vody. Souhlasím s poslední větou, pijme, ale zdravě a to, co nám dělá dobře.
Margita Melegova
9.8.2020 14:43
Presne po dvou letech je to uz bez medu, ten jen vyjimecne kavovou lzicku na chleb s maslem, zustala jen citronova voda nebo kohoutkova.
Jana Šenbergerová
9.8.2020 12:09
Celý život mám problém s pitím, většinou žízeň nemívám. Musím si pití hlídat, jinak bych klidně vydržela celý den se čtvrtlitrem vody, kterou piju pravidelně ráno. Jediné pití, se kterým nemám problém, jsou čerstvě udělané ovocné nebo zeleninové štávy, ale kdo by se s nimi pořád dělal. Navíc bez vlastních zdrojů to jde pořádně do peněz. Raději jím ovoce celé a piju kohoutkovou vodu, sem tam zelený nebo bylinkový čaj. V létě je ideální meloun, ale nalačno, ne po jídle.
Alena Tollarová
9.8.2020 10:12
Koukám, že od té doby, co jsem napsala první komentář, se toho moc nezměnilo. Jen jsem úplně vynechala minerálky a tenkrát jsem zapomněla zmínit, že ráda dělám "citronentrank" - tak vodě s citronem říkávala maminka. :) Pocit, že mám velkou žízeň, nemám ráda, a proto se tomuto stavu snažím vyhnout.
Marie Doušová
9.8.2020 10:03
Piju podle potřeby a většinou jen obyčejnou vodu , kávu a hodně jím ráda ovoce,které má v sobě i tekutinu. Moc toho nevypiju. Moje dcera mě stále přesvědčuje , že piju málo ,,ale mě to stačí. Piju jen, když mám žížeň.
Antonín Nebuželský
9.8.2020 08:31
Piji vodu . Obyčejnou z vodovodu:-) Nosím si menší lahvičku a chvílemi si cucnu". Píšu aby tu nebyly jen ženy, jako většinou, chlapi tomu moc nedají. Nejen psaní, ale venku jich taky moc nevidím. Asi jsou na pivu, kdo ví :-)
Margita Melegova
9.8.2018 21:56
Delam mix z letniho ovoce + citron+ med, redim vodou, mineralkou tak pul litru na osobu a zbytek dne vodu z kohoutku.
Ivona Lachová
9.8.2018 19:50
Piji studený čaj, studenou kohoutkovou vodu s citronem a 2 kávičky denně (vlažné). A také podmáslí a kyselé mléko. Nepiju na povel, jen tehdy, když mám žízeň.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA