Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Marcela Pivcová
11.8.2018 11:05
V období "veder" nemusím mít žádné speciální jídlo pro ochlazení, s tím nemám žádné problémy. Snad jen někdy jím o trochu méně. Dnes dělám palačinky se špenátem nebo s vaječnou náplní se žampiony a šunkou. Potom trochu dobrého vína a nakonec v kavárně ještě oslavíme Zuzku.
Dagmar Bartušková
10.8.2018 10:18
Kaviár na fotu vypadá skvěle. Hned bych si ho dala. Bulgur a kuskus smíchaný s dobrým kořením a zeleninou je prima. Listovou zeleninu politou kyškou, skyrem, kefirem nebo zakysanou smetanou přímo miluji. A což teprve tzaziky. Gaspacho také osvěží. Melouny kupuji vždy rozkrájené, abych viděla barvu dužiny. Mam ráda ty lehce rozpraskané s pár většími a černymi jadérkami. Pozor na ty tzv. bezpečkaté, o kterých se v článku píše. Ty ětšinou mívají uvnitř velké množství drobných světlých jadérek. :-) A všechno konzumovat samozřejmě jen čerstvé!
Věra Ježková
9.8.2018 18:56
Meloun, banán a studenou polévku tak 2x za sezonu, bulgur, kuskus a mořské řasy vůbec, zato jogurty a zakysaná mléka stále.
Zuzana Pivcová
9.8.2018 17:11
Rozhodně lehčí stravu a nepříliš horkou. Jak uvádí Ivona pode mnou, souhlasím.
Ivona Lachová
9.8.2018 15:49
Meloun a banán jak kdy, jinak jogurty, studené polévky jakékoliv, bulgur a kuskus kdykoliv. Když někomu z mladších řeknete, že jste obědvali nebo večeřeli míchané brambory s vychlazeným podmáslím nebo kyselé mléko, tak se na mne dívají jak na socku. Přitom to nezatíží organismus a je mi po tom dobře.
Jana Kollinová
9.8.2018 15:00
Díky, kaviár mě vůbec nenapadl.
Jana Šenbergerová
9.8.2018 14:26
Vidím, že jsme na příští horká léta dobře připraveni. Ještě se jich dožít ve zdraví a není co řešit. Zatím. Už teď si dáváme místo teplé polévky meloun. Je to bez práce a bohatě to stačí. Jogurty a zakysaná mléka, ale bez ovoce. Mořské řasy jsou nejlepší čerstvé, ale kde je brát v horách uprostřed Evropy? Bulgur, kuskus se zeleninou ujdou. Banán bych rozhodně nemíchala s jogurtem. Dá se z něho udělat výborná mražená dřeň. Také bych to viděla na ruský červený kaviár. Ten já ráda se šampaňským. Chlazeným. :-)
Dana Puchalská
9.8.2018 14:06
Je to kaviár zabalený v nějaké řase nebo chaluze. Hádám že by to mohlo být něco z Asie, třeba suši. A to mne nechutnalo nikdy. Ani od profíka z Japonska. Zlatý český zavináč. Ten je ve vedru vynikající.
Zorka Horká
9.8.2018 13:56
Proč myslíš, že je to ovoce? Řekla bych, že je to kaviár.
Jana Kollinová
9.8.2018 13:45
Líbí se mi, že na prvním místě je můj oblíbený meloun. Jogurty mám také ráda, ale bez laktózy nejsou vždy k dostání. Co mě ale zcela fascinuje, je ovoce na ilustračním fotu. Může někdo napsat o jakou průzračnou delikatesu se jedná?