Hana Švejnohová
2.7.2019 09:43
Milá Vlasto, tento článek je z loňska a psala jsem ho v polovině září, a to podle mého soudu začátek léta rozhodně není... :-)
Vlasta Simonová
1.7.2019 18:15
Vždy mě silně rozladí, když se začne na začátku listopadu všude blbnot s vánocemi nebo na začátku léta s podzimem. Připadá mi to jako stálé nemístné honění se za něčím, někam...To nejde o pěstování, postupném zavařování, sklízení...mluvit a psát neukvapeně, v souvislosti obdobím, které právě je? Každé období je třeba si snad užívat, obzvlášť námi staršími, ne? Nikdy jsem nesnášela "předbíhání"...
Hana Švejnohová
22.9.2018 16:35
Odpovídám paní Aleně: samozřejmě, že nesnědli a vždycky zbylo!! To potom maminka nastrčila ty mírně nahnědlé meruňky a hrušky z loňska dopředu aby se snědly dřív než ty nové, jenže to nikdo nechtěl a stejně jsme ze sklepa vždycky donesli ty "čerstvé"... Tak to šlo pořád dokola a stejně nakonec skončilo pár předloňských kompotů v záchodě... Sklenička delikatesního rybízového džemu se spotřebovala před Vánocemi na slepování lineckého a těch zbývajících devatenáct maminka rozdala... :-)
Věra Lišková
19.9.2018 15:52
Zavařování stojí spoustu času, o nutnosti pak uklízet kuchyň ani nemluvím, ale stejně mi baví. Míchám na džem různé ovoce a ochutnávám výsledek až mi bolí žaludek, a marně si říkám, že už to jsou poslední sklenice.
Eva Mužíková
18.9.2018 23:29
Jelikož mám ráda jakýkoliv kompot, zvláště vychlazený, snažím se zavařit co se dá. Hezky jste své " zavařovací trápení" popsala:)))))
Danka Rotyková
18.9.2018 18:30
Podzim se mne může ptát na co chce. Konečně už nemám co zavařovat, toho jsem si užila kdysi vrchovatě. Co dnes ušetřím na energii potřebné při zavařování, to v zimě utratím při nákupech dovežené zeleniny a ovoce. Vůbec mě to netrápí, naopak. A zahrádka tak může zůstat okrasná, jen pro radost.
Alena Tollarová
18.9.2018 12:34
Rodiče často ani netuší, jak svým ratolestem "zavařují" budoucnost. Paní Hano, vždycky jste to všechno přes jedinou zimu snědli a nic nezbylo?
Margita Melegova
18.9.2018 11:30
Az se...., nebojim se, klidne otevru dvere do komory, regaly plne a zadna prazdna sklenice, dokonce se tam ani neda vejit jen zustat u dveri, komurka je panelakova a diky dodavatelum uplne preplnena. Zavaruji rada, v zime vaham jestli koupit ovoce a zeleninu ktera projela pul sveta nebo otevrim sklenici z obsahem z teto zeme.
Jana Kollinová
18.9.2018 11:05
Už jsem neuspěla u otázky .. až se zima zeptá a s podzimem si hlavu lámat nebudu. Vlastní zdroje ovoce a zeleniny nemám a v zimě budu uvážlivě nakupovat předražené a představovat si jak by asi vše vpadalo kdyby bylo skutečně čerstvé!
Mirek Hahn
18.9.2018 09:32
Až se mně podzim na něco zeptá, řeknu mu, že mu do toho nic není.... Co do drobného pěstitelství a zpracovaných produktů, většinou se obětuju a přijímám od rodiny drobné dary. Většinou slyším: "já ti dám sebou pár jablek, jo?", odsouhlasím to a jdu nastěhovat ten půlmetrákový pytel do auta....
Načíst starší příspěvky