Naložená krkovička
Foto: autorka

Naložená krkovička

12. 9. 2018

Ingredience: 6 plátků krkovice asi 2 cm silné, 5 kousků střední cibule, grilovací koření, kremžská hořčice, 8 velkých žampionů, velká tatarka, sůl.

Postup:
Naložíme nejlépe den předem plátky masa, nesolíme, přidáme k nim grilovací koření – rovnou polévkovou lžíci, 2 polévkové lžíce kremžské hořčice a celou velkou tatarku. Řádně promícháme a pod folii dáme do lednice. Druhý den na dno pekáčku dáme 3 na hrubo nakrájené cibule, rozprostřeme maso a veškerou marinádu, přidáme oloupané a na hrubo nakrájené žampiony, osolíme a posypeme zbylými dvěma cibulemi.

Zakryjeme pekáček alobalem a pečeme přibližně 50 minut na 170 stupňů, pak odkryjeme a dopečeme do měkka.

Podáváme s chlebem či bramborami a k tomu rajčata, okurky na kolečka a jistě i vychlazené pivko. Moc dobrá mňamka.

 

recepty
Hodnocení:
(4.6 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Balúchová
Už mám naloženo,večer upeču.Včera jsem nevečeřela,tak dnes si dám.
Elena Valeriánová
Ještě nikdy jsem nepoužila tatarskou omáčku pro teplou úpravu. Majonézu ano.
Zdenka Hillová
Mám podobný recept peču krkovičku , kuřecí čtvrtky i bůček ingrediencím se meze nekladou(bylinky ,paprika ,česnek ,cibule , žampiony atd. je to opravdu dobrota říkáme tomu trojboj :))
Eva Balúchová
Krkovičku mám moc ráda a recept určitě zkusím.
Eva Mužíková
Tak to bude asi hodně syté.
Marie Seitlová
Zajímavé a lákavé.
Věra Ježková
Kotletkám bych dala přednost před krkovičkou. Vypadá to báječně.
Zuzana Pivcová
Hlavně, že to vypadá lákavě a určitě i dobře chutná. :-D
Hana Nováková
Omlouvám se všem, krkovici jsem na foto nenašla, tak jsem volila tento snímek, jistě možno použít i kotlety, ale krkovice je šťavnatější.Pokud zkusíte, tak dobrou chuť. Pokud vylepšíte, dejte vědět. Hezký den všem...
Dana Puchalská
Já si také myslím že to jsou k o t l e t y. Ale recept vypadá lákavě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
FOTOSOUTĚŽ "Snímky roku"

Soutěž je určena pro registrované čtenáře portálu i60, kteří mají profil založen na své pravé jméno (fotografie vložené z profilů s neúplným jménem, přezdívkou či nickem budou ze soutěže vyřazeny). Podmínkou soutěže je vložení výhradně autorských fotografií (na šířku) o velikosti 800 - 3000 kB. Každý soutěžící může vložit do soutěže sérii snímků které zachycují čtyři roční období. Zatímco snímky jara, léta a podzimu musí být pořízeny v letošním roce, snímky zimy budou samozřejmě z té uplynulé.

U každé fotografie musí být uveden název, ideálně tedy, co snímek zachycuje. Redakce z fotosoutěže vybere nejkrásnější a technicky nejzdařilejší fotografie do kalendáře na rok 2026, přičemž si vyhrazuje právo doplnit snímky ze soutěže o vybrané fotografie vložené do sekce Foto dne. Body přidělované jednotlivým snímkům jsou pouze orientační, tzn. nebudou rozhodovat o vítězích fotosoutěže.

POZOR, soutěž je časově omezena, fotografie můžete vkládat od tohoto okamžiku na tomto místě nejpozději do 5. listopadu 2025.

Kvíz i60 - 43. týden

Čtete hodně? Opravdu? Tak to asi nebudete mít problém s vědomostníém kvízem, který se tento týden bude věnovat české i zahraniční literatuře.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?

Téměř denně

19%

Dva až třikrát týdně

21%

Jednou, dvakrát týdně

20%

Jen výjimečně

21%

Nikdy, maso nejím

20%