Věra Halátová
24.11.2018 00:41
Pochybuji, že v menším městě, kde je levná spíš vyvařovna, jak restaurace, menu za 86 Kč, něco vyhazují. Vědí, kolik kterého jídla uvařit, když jim hotovky dojdou, mají nějaké rychlovky, pak zavírají. Vydělávají na tom, že jsou levní a mají hodně zákazníků.
Marcela Pivcová
23.11.2018 13:09
Bohužel jsme stát příliš zahlcený zákony ( i "zákony"), kdyby jich tolik nebylo, možná, že by leckde problém s jídlem vyřešila charita, která třeba poskytuje noclehy bezdomovcům. Ale možná, že to jsou jen mé představy. které jsou od takovýchto problémů příliš vzdálené.
Elena Valeriánová
23.11.2018 00:18
Chleba chytající plíseň bych nedala ani slepicím. Je to docela oříšek, přijít na rozumné řešení. Jedno je jisté, jídlem by se plýtvat nemělo.
Danka Rotyková
23.11.2018 00:15
Všechna pro a proti, která jsou zde napsána, mají svoji logiku. Ale určitě by stálo za to, aby se chytré hlavy zamyslely a takovému plýtvání zabránily.
Věra Ježková
22.11.2018 15:24
Mám dojem, že legislativa stojí v cestě více dobrým nápadům. Mně vadí i nutnost vyhodit zbytky od hlavního jídla nebo chleba chytající plíseň.
Jana Šenbergerová
22.11.2018 14:13
Ať je to jak chce, vyhazovat jídlo ve světě, kde většina lidstva strádá hladem, byla, je a bude pro mě zhovadilost. Myslíte si, že někoho zajímá, jaké jídlo pojídají lidé, kteří si ho hledají i v popelnicích? To rozhodně neodpovídá žádným normám.
Mirek Hahn
22.11.2018 10:30
Ivano, a jak to ten domov seniorů zapracuje do svého plánu stravování, třeba do večeří, když jim po páté odpoledne přivezou jednou tři porce, podruhé dvanáct porcí, podle toho kolik zrovna zbyde ? Neříkám, že je to špatná myšlenka, jen si myslím, že to generuje víc práce a nákladů než užitku. Je to spíš projekt pro McDonald, KFC, Burger King a podobné bufety., možná....
Mirek Hahn
22.11.2018 09:51
Karle, pokud myslíte "hotovky"..., tak to se moc nestává, aby kuchař nebo provozní neuměl odhadnout množství hotovek na poledne. Mají to prodáno cca do patnácté hodiny.
Karel Boháček
22.11.2018 09:37
Hodně restaurací /spíše jídelen/ má navaříno hlavní jídla, ty by se měli spotřebovat do 17.hod., pak se přeci dělají jen minutková či objednávková jídla. Na vesnicích, turistických střediscích a na horách se jídlo dává do rakviček, zcela běžná praxe.
Zuzana Pivcová
22.11.2018 09:35
Souhlasím s Mirkem. Něco jiného je, když obchody likvidují postupně potraviny s prošlou zárukou. Ty se dají dát do kontejnerů. Ale hotové jídlo na konci každého dne? Nemáme dodávkovou službu, která by někdy v noci objížděla restaurace a rozvážela jídla. A aby se u jednotlivých restauraci tvořily noční fronty potřebných, tak to už je asi zcela nereálné. Ano, byl by to dobrý skutek, ale jak na to?
Načíst starší příspěvky