Smažák. Zatracovaný i milovaný
Ilustrační foto: pinterest.com

Smažák. Zatracovaný i milovaný

24. 11. 2018

Nezdravý, odporný pokrm, který na jídelníčku nemá co dělat. Lahůdka, česká klasika, kterou odsuzují jen snobi. Málokteré jídlo rozděluje společnost tak jako smažený sýr.

gastronomie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Karel Boháček
Já ho mám rád, musí se umět a hlavně vybrat sýr - to je celé umění .
Elena Valeriánová
Pane Zábranský, to jste asi jediný, kdo paní Halátové rozumí. :-) Nu což, každý jsme nějak naložený a paní Halátová jede na negativní nepřátelské vlně. Každý její komentář, který jsem zaznamenala, je nepřátelský a zlostný. Třeba má bolavou duši. A také bych si ráda od ní něco moudrého a nebo legračního přečetla, třeba by ji pak tady mezi námi bylo líp.
Ivona Lachová
Smažený sýr nebo hermelín mám ráda. Děláme ho tak 2 x do roka s bramborem, tatarku si dáme výjimečně, to raději kompot nebo okurkový salát. Nemám s tím problém. Přece to nejíme denně.
Jana Šenbergerová
Přestože si myslím, že znehodnocovat cokoliv kvalitního smažením v sebelepším oleji je nezdravé, občas si smažený sýr s chutí dám. Možná i trochu z nostalgie, možná je to jako s tím zakázaným nebo nedostatkovým ovocem. Podle reakcí je zřejmé, že nejen naše politická scéna, ale i gastronomie rozděluje naši společnost.
Ruda Rudek
Reaguji hlavně díky zmínce o ,,šéfkuchaři Pohlreichovi ",mě j připadá tento sprostý pán,že jen krytizuje a nadává a hraje hroznýho přeborníka ve vaření(určitě je dobrý kuchař ) ale chová se jak buran, v některých pořadech o grylování mi ale připadá jako úplný amatér-nebudu zde rozepisovat proč ale jeho černé :připálené ,,stejky " a jak dělá ryby hovoří za vše ,skrátka je to jen divadlo, jinak smený sýr je vynikající jídlo a když se to umí udělat aby neplaval v mastném tak jednou za čas nikomu neublíží. Ruda
Dana Puchalská
Smažený sýr je dobrota. Poprvé jsem ho jedla když mi bylo 16 let. Byli jsme se školou na exkurzi a dala jsem si ho ve Vlašimi v takové noblesní restauraci. Občas si ho udělám doma. A takový smažený hermelín se šunkou, mňam.
Zdenka Jírová
Co by mělo být na smažáku tak zavrženíhodné? Řízek je také obalovaný a smažený a neslyšela jsem, že by proti němu někdo výrazně brojil. Jako každé smažené jídlo je hůře stravitelný a denně ho asi nikdo nejí, právě tak jako řízky. Je pravda, že kdysi stála porce v restauraci asi 4 koruny, proto ho měli oblíbený studenti. Několkikrát za rok si ho dopřeji, ale doma. Příprava je jednoduchá a rychlá a hlavně vím, co jím.
Zuzana Pivcová
Smažený sýr byl v době mého mládí dost typické studentské jídlo, protože byl levný, což dnes není. Asi jako třeba ovar s křenem, játra nebo sekaná s vlašským salátem. Kdo ho neuměl správně osmažit, tomu se roztekl. Dnes už bych si ho nedala, protože obecně věci smažené v trojobalu nejím. Článek beru jako takovou neškodnou historii určitého pokrmu. Tak proč tolik emocí? Kdo se chce pořád s někým neznámým dohadovat a jen ostře kritizovat, ať jde na Seznam nebo tam zůstane. I zde platí, že "kdo nic nedělá, nic nepokazí".
Ján Zábranský
Méně témat by prospělo. Paní Halátové rozumím.
Hana Rypáčková
Věro Halátová , čeho jste chtěla dosáhnout? Určitě ne přátelství na tomto webu. Když budete mít agresivní náladu, tak se zadržte a počítejte do deseti. My se tu nehádáme a neosočujeme, nemusíte přece reagovat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden

Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.