Kateřina Baziková
3.12.2018 10:13
Proti dárkům naprosto nic nemám, ráda přemýšlím, co by komu z mých nejbližších udělalo radost, případně se jich zeptám. A pak ty dárky koupím a předám je. A taky ráda dárky dostávám. A nevidím na tom nic špatného.
Danka Rotyková
2.12.2018 21:27
Nespokojeným lidem se snažím vyhýbat jak to jen jde. A odvážím se tvrdit, že i přes všechny nepřízně osudu se mám dnes moc dobře. Vánoce mám ráda kvůli adventu, trochu mi vadí to šílenství v obchodech. Lidé to s nákupy přehánějí, úplně zapomněli o čem vlastně Vánoce jsou.
Jana Slavíková
2.12.2018 15:59
Boj s nespokojeností? Kdo je nespokojený v Adventu, je nespokojený během celého roku a je to jeho věc. Snažím se se s takovými lidmi nesetkávat.
Olga Škopánová
2.12.2018 15:32
Tady se nabízí otázka proč lidé, kteří neslaví narození Ježíše Krista slaví vánoce. Protože je slaví sousedi, nebo proto, že supermarkety každoročně zavelí budeme slavit?
Hana Rypáčková
2.12.2018 09:45
Eleno, vzpomínám na Hejmovo knížky, kde mluví o tom, že se tady málo hulí a všichni jsou naštvaní a je blbá nálada. On jel na drogách a ona byla hapy z těch výparů...( Dělám si legraci) :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
1.12.2018 21:25
Myslím, že lidé u nás si více stěžují než třeba Američané. Tam lidé na otázku "jak se máš"? odpovím "mám se dobře". na stejnou otázku si u nás začneme stěžovat na politiky, zdraví a další neduhy. Se "stěžovateli" se nestýkám a s přáteli si povídáme o tom co nás baví a těší. Nic nikomu nezávidím a všem přeji jen to nejlepší. Nejsem anděl, ale neubližuji.
Elena Valeriánová
1.12.2018 20:29
...tak jel v drogách...
Elena Valeriánová
1.12.2018 20:28
Tak jako jsou lidé, kteří si pořád na něco stěžují a těm se obloukem snažím vyhnout, jsou lide, kteří jsou pořád happy. A dávají to pěkně nahlas na vědomí a těm ani málo není co závidět. Věřte nevěřte. Měla jsem před lety sousedku. Na otázku "jak se máš" odpovídala v superlativech. Dobře, moc dobře, skvěle. Ráno jsem měla na stolku 120 bonů atd. Přitom všichni věděli, že jeji manžel střídá ženské častěji než ponožky, že hraje hazard a přestože to byl starý kozel tak někdo i v drogách. To nebyly pomluvy, bohužel. Ale ona byla pořád v pohodě, dokonce spolu měli třetí dítě, takové dítě ulice. A pak se rozvedli, odstěhovali a nezůstalo po nich ve vesnici nic i jejich dům byl zbourán.
Hana Rypáčková
1.12.2018 20:28
Hlavně Advent si užívám. Je tolik nabídek kam vyrazit .Všude to tak voní.. Hlavně to setkávání je bezva. Jen to zdraví aby sloužilo..
Zuzana Pivcová
1.12.2018 19:33
Tyhle pocity nespokojenosti snad pramení z pokřiveného pohledu na vánoce. Proč by se měly odlišovat od vnímání světa během zbývající části roku? Neustále dělat, co se má, co je zaběhnuté a dělají to ostatní. A když nemůžu dělat, co dělají ostatní, tak se zhroutím?
Načíst starší příspěvky