Kateřina Baziková
20.12.2018 09:37
Brambory, kořenová zelenina uvařená nakyselo, sladkokyselé okurky, vejce. Cibule spařená vařící vodou - pak nečpí. Majonéza. A hlavně jablko nakrájené i se slupkou.
Ladislav Vesecký
19.12.2018 15:57
Bramborový salát nám chutná taky a musí být. Aby chutnal i těm co nemohou cibuli, musíte ji spařit a ihned prolít studenou vodou. Vykapat a dát do salátu. Samozřejmě, musí být napřed cibule pokrájená nadrobno.
Naděžda Špásová
19.12.2018 15:04
Ty dvě hvězdičky jsou omyl, asi jsem se toho blbě dotkla. Sorry :-)
Naděžda Špásová
19.12.2018 15:02
Úsměvné a pravdivé. Jako dítě jsem bramborový salát nechtěla jíst. Máma do něj dávala gothaj a ten jsem fakt nejedla. Teď si ho kupuju a když je nakrájený na tenko, tak to prostě miluju. Dcera tvrdí, že dělám nejlepší salát na světě. Prostě tam nedávám salám a jinak je to klasika, vařené brambory, cibule, kyselá okurka, vařená mrkev, trochu oleje, vejce natvrdo a majolka. Cibulku nemám ráda, ale naučila jsem se ji trochu osmahnout a pak není čpavá. A zatím chutnalo všem. Zkrátka, kolik lidí, tolik způsobů. :-)
Jana Slavíková
19.12.2018 10:01
"Boj" je silné slovo a hádat se kvůli salátu? Bramborový salát si dělám i během roku, občas i takový šizený, kdy si do kupovaného pochoutkáče nakrájím brambor a přidám kus vařeného celeru. Ráda ochutnám jiný, třeba s červenou řepou a houbami a pak se vrátím k tomu svému, který je samozřejmě nejlepší na celém šírém světě :-) Dobrou chuť všem
Elena Valeriánová
19.12.2018 05:27
Maminka dávala do salátu turistický salám, já tam salám nedávám, ale jinak je stejný. Nedávám tam ani lák z okurek a nakrájenou cibuli spařím vařící vodou. Stejný dělá i dcera a ten snachy je skoro stejný. A já vám všem přeji dobrou chuť právě k tomu vašemu zaručeně nejlepšímu.
Jiří Novák
19.12.2018 04:20
Tak do mého zaručeně NEJ bramborového salátu patří měkký salám a majonéza. Dále okurka, vejce, cibule, trošku plnotučné hořčice a jemně černý pepř a sůl. Ideální salám je pařížský, nyní ovšem nedostatkový a samozřejmě salátové brambory.
Marie Novotná
18.12.2018 21:31
Když bramborový,tak bramborový.Dle receptur ,do bramborového nepatří salám.Ale vánoce jsou vánoce a tak na názvu vůbec nezáleží a dle receptury sobě vlastní do salátu přijde vše,co rodině (i mně) chutná.
Věra Ježková
18.12.2018 20:43
Nejvíc mi chutnal ten, který jsme dělaly s maminkou. S gothajem, okurkou, event. hráškem, pepřem, hořčicí a majonézou. Přítelova dcera dělá s vařenou mrkví, bez majonézy. Vždy trochu sním a říkám si, že někdy během roku udělám ten svůj. Za asi 15 let jsem ho ještě neudělala.
Zuzana Pivcová
18.12.2018 20:19
To je pravda, že je to "boj". Pamatuji si, že jednou jsem takhle měla dva saláty najednou - od Marcely a jejího tehdejšího kamaráda. Ten považoval svůj salát pochopitelně za nejlepší jako všechno (opravdu uměl různé speciality), ale ten sestřin byl pro mě chutnější, což jsem mu neřekla. Nemám ráda do salátu sterilovanou zeleninu ze sklenice, protože jednou s ní salát divně zkysnul a byl na odpis. V létě lehčí, v zimě s majonézou. Trochu nakrájeného měkkého salámu. Ale saláty jsou pro mě dobré všechny, to rozhodně, a jsem ráda, že patří na štědrovečerní stůl.
Načíst starší příspěvky