Ilustrační foto: ingimage.com
Běsové a lenoši
23. 12. 2018Proč někam nejdeš? Proč nemáš nějaké zájmy? Takové věty často slyší lidé, kteří jsou rádi doma, v klidu. Proč pořád někde běháš? Nepřeháníš to? Měl bys více odpočívat. To slyší lidé, kteří jsou aktivní, mají řadu přátel a koníčků. Zejména ve vyšším věku se tento rozdílný přístup k životu hodně projevuje.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Růžena Kuželková
1.1.2019 13:37
Paní Jano Šenbergerová,mluvíte mi z duše,přesně tohle praktikuji i já.Někdy jsem jako "motorová myš"někdy "ušoupávám nožky" jednu za druhou,jó a všem přeji lenošení,nebo fofr v tomto novém roce a hlavně zdravíčko,bez toho to nejde.
Jana Šenbergerová
25.12.2018 19:22
Já jsem aktivní lenoch a vyhovuje mi to. Běsnění jsem si užila už dost. :-)
Dana Puchalská
25.12.2018 10:02
Když jsem ještě chodila do práce, tak jsem si připadala jak utržený vagon na nádraží. Služby i o svátcích, sobotách i nedělích. Teď si svoje zasloužené volno v penzi užívám a jsem tomu víc než ráda. A představa, že bych opět bláznila a poletovala jako někteří, mně víc než odpuzuje. Dělám si co chci a jak chi já a nikdo mně do ničeho nenutí. Vřele doporučuji všem těm věčně uštvaným lidem co mají "jazyk na vestě".
Blanka Bílá
23.12.2018 19:41
Hezký večer, jsem něco mezi, když už nejsem nucena chodit tzv. do roboty, užívám spánku i odpočinku podle toho, co si mé já žádá, občas musím udělat vyjímku, to je jasné, jinak to v dnešním světě nejde.Ale na zahradě dělám co je třeba v daném období a pak mi slouží k odpočinku, lenošivém i činném, o samotě i s těmi milými okolo mne.Když mi něco řekne, dnes se uklízí nebo pere prádlo, jdu na to, ale jsou dny a hodiny, které nabízí jiné řešení, tak proč ne...
Danka Rotyková
23.12.2018 19:00
Ještě jsem zapomněla na naše rodiče, tam je třeba hlavně porozumění a láska. Ne nějaké rady do života ...
Danka Rotyková
23.12.2018 18:57
Také si myslím, že jsme dost rozdílní, a proto bychom neměli druhým mluvit do života. Můžeme si myslet co chceme, ale do hlavy nikomu nevidíme. A co se týče dětí, myslím si, že malé děti obvykle tak milují své rodiče, že nejlepší je jít jim příkladem. Ten vynaložený čas se mnohonásobně vrátí, tedy pokud jsou v rodině zdravé vztahy.
Oldřich Čepelka
23.12.2018 16:16
Článek je dobrý. Popisuje ale spíš extrémní typy. kromě toho, jsou i různé motivy pro aktivnost - někde neuróza, někde pocit odpovědnosti... Nedá se paušalizovat. Dokonce i to "nemluvit druhýmu do života" nemá absolutní přednost. Tak třeba dítě podobně jako starého člověka prostě někdy trochu popostrčit musíte. Znám případ cukrovkáře, který se rozhodl, že se nechá jen léčit, protože co proti nemoci zmůže? Nemoc se vyvíjela, ulehl, neprocvičoval svaly, za pár měsíců poztrácel sílu, teď ho manželka převrací na posteli, protože to sám nedokáže. Je tlustý, oslabený a naprdnutý. Opravdu tohle chtěl a oni ho v tom mají nechat?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA