Marie Faldynová
15.3.2019 20:42
Jsem ráda, že se tolik lidí postavilo za správný názor. Obejdu se bez kávy, alkoholu a cigaret a neřekla bych, že mi v životě něco chybí. Ušetřený peníz investuji do čokolády :-) Poradit si s neodbytnými nabízeči alkoholu je někdy náročné. Vzpomínám na jakousi oslavu v práci, kdy jsem skleničku s vodou vydávala za slivovici. Nechtít alkohol je někdy nepochopitelné, ale dá se to.
Hana Rypáčková
4.1.2019 08:31
Nestýkám se s lidmi, co pijí první ligu. Piji na co mám chuť. Donutit se dám jen na přípitek šampánem, které mi nechutná.
Karel Boháček
4.1.2019 08:02
Proto nerad chodím na svatby, srazy spolužáků a podobné akce, protože nerad piji alkohol a nemám rád opilé lidi. Vždy se po pár hodinách raději vytratím. Kupodivu víc opilých bývá brzy žen.
judita lišková
4.1.2019 06:26
Slušný a tolerantní člověk druhého do pití nenutí, ani se nevyptává, proč nepijete. Prostě vaše rozhodnutí respektuje...jen hlupák považuje za urážku, že si s ním nechcete zavdávat..
Zdenka Jírová
4.1.2019 01:15
Nikdy jsem moc neholdovala alkoholu, příležitostně sklenku vína. Teď již řadu let nepiji vůbec a odjakživa nemá ráda moc sladké. Dodnes ale musím svým některým přítelkyním vysvětlovat, že nepiji, protože mi to nechutná a jsem "divná". Tak se vymlouvám na prášky, pak mám pokoj. mně opravdu nevadí se bavit celý večer při nealko pití.
Věra Ježková
3.1.2019 19:04
Před třicítkou jsem se ze zdravotních důvodů dva roky nedotkla alkoholu. Mejdany jsem absolvovala v pohodě s limonádou. Když mi v hospodě někdo řekl: „To mě urazíte, když se se mnou nenapijete.“, odpovídala jsem: „To vás radši urazím, než aby mi bylo blbě.“
Věra Halátová
3.1.2019 14:30
Já nepiju ani kávu a nejím sladké. Prostě, když mi to někdo nabídne, tak řeknu děkuji, toto nepiju, děkuji, toto nejím. Problém s tím nemám. Když je většina lidí ve společnosti značně opilá a není s nimi řeč, odcházím, v této společnosti se déle nezdržuji.
Jana Šenbergerová
3.1.2019 13:12
Nikdy jsem alkohol k životu nepotřebovala, a proto jsem ho nepila. Jenomže se ukázalo, že chci-li někam s vlky jíti, musím aspoň trochu píti. A to mi zůstalo. Vínko si dám s chutí, tvrdému alkoholu se vyhýbám.
Jitka Caklová
3.1.2019 12:45
Já bych s tím titulkem docela souhlasila. Seděli jste někdy střízliví ve společnosti alkoholika v poněkud "pokročilejším" stavu opilosti a co všechno jste si museli vyslechnout, jen proto, že nebylo vyhnutí? "Ano, současná doba není abstinentům příliš nakloněná." a to z jakéhokoliv důvodu.
Dana Puchalská
3.1.2019 12:16
Ano souhlasím s Jitkou Haškovou. Každý přeci pije to, co mu chutná a není přeci povinnost pít alkohol, když mi nechutná.
Načíst starší příspěvky