Marie Faldynová
15.3.2019 21:22
Od čtyřiceti let jsem členkou církve a se ženami v mém věku si rozumím nejlépe. Před mladšími se nijak neuzavírám, ale jsou zaměstnaní natolik, že jsem vděčná za své vrstevníky, kteří jsou už také v důchodu a mají i podobné životní zkušenosti. Vnoučata mne potěší, z dospělých dětí mám radost, ale za stejně staré přátele děkuji Bohu!
Danka Rotyková
28.1.2019 17:29
Pravda pravdoucí. Přátelství není zatíženo touhou po penězích tak, jak to někdy je mezi příbuznými. Moc si proto vážím několika příbuzných, kteří mi zůstávají i jako ti nejlepší přátelé.
Hana Rypáčková
28.1.2019 11:22
Rodinu mám daleko a denně jsem nejvíc s přáteli. Někdy stačí i zavolat a víme o sobě..Zajímavé je, že nejbližší přátelé jsou zvyklí žít dlouho sami a já se to teprve stále učím..Kdo mne zná, tak ví, jak je to pro mne těžké. Bavím se téměř s každým, ale spolehnutí mám na čtyři. Rodinu mám velikou , skvělou a velmi zaměstnanou. Dáváme si navzájem o sobě vědět. Vím, že jim nejvíc pomohu, když budu zdravá a soběstačná. Zdravím Evu a Meginku. Přítel byl asi ten chlapík z fotek...
Jitka Caklová
28.1.2019 09:17
Mám nádhernou rodinu a ve svých téměř sedmdesáti letech vím, že bez sebepoznání, žádné přátelství ani pomoc nikdy nepřijde. A nakonec, bez sebepoznání, ani vlastní rodina fungovat nemůže ♥
Eva Krausová
28.1.2019 06:58
Myslím, že obojí je důležité. Rodina i pravé přátelství. Pravda je ta, že čím člověku přibývají léta, tím více si přátelství považuje. Mě nyní moc pomohla exkolegyně z práce Zdeňka. Zcela nezištně. Ráda zas pomohu já ji třeba s hlídáním syna Slávečka, coby "náhradní" babička. Také mi neskutečně pomáhá sousedka Vlasta s Megí. I já ji pomohu ráda, bude-li potřeba, ač ona je zatím příliš soběstačná a o pomoc nežádá. Ale ono už vědomí, že při sobě někoho máme je fajn. Zvlášť pro mne, když už vlastní rodinu nemám. Ale v časech, kdy jsem ji měla, to byl ten největší poklad pro mne, hlavně maminka. Také jsem se ale jednoho rádoby přítele vzdala. Ukázalo se po letech, že nejde o skutečné přátelství, přitěžoval v době, která pro mne byla hodně náročná, místo aby pomohl třeba jen laskavým slovem... Už tedy není v mém životě, který ostatně už tak pro mne není jednoduchý.
Vše je jen o lásce, laskavosti. Být tu jeden pro druhého.
Věra Halátová
27.1.2019 21:25
K+++ ... Zas bude tak, jak bývávalo, svět jinačí už nebude: učených mnoho, moudrých málo, známých až tma, a přítel - kde?
Eva Hynkova
27.1.2019 13:04
Naprosto souhlasím s tím, že mnohdy lepší přátelé nežli rodina. V rodině se často kouká na peníze, majetek a obohacení se jako takové
Není to pravidlem, tj. fakt.