Ilustrační foto: pinterest.com
Cardigan - svetr pro každý věk
1. 3. 2019
Dříve se slovo cardigan používalo častěji než nyní. V podstatě jde o svetr. Propínací, pletený, někdy na zavazování kolem pasu, někdy s knoflíky, někdy jen tak otevřený bez zapínání.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Miluše Hasenohrlová
3.3.2019 10:58
Toto oblečení se mi moc líbí, ale vzhledem k mé malé postavě,bych byla ještě menší. :-(
Zuzana Pivcová
2.3.2019 21:05
Dlouhé vesty či svetry se mi celkem líbí, ale mně moc nesluší, jsou na mně jak na věšáku. :-D
Věra Maléřová
2.3.2019 12:52
Mám několik delších vest do V na knoflíky i několik cardiganů bez zapínání. K těm jsem si pořídila ozdobný špendlík na zapnutí. Vesta do V krásně zeštíhluje a když se oteplí, dám ji do kabely. Tam se na rozdíl od saka nepomačká.
Elena Valeriánová
2.3.2019 06:26
Jeden takový svetr mám i já. Na zavázání v pase. Je z příjemného jemného materiálu a klouže z ramen,potvora jedna cardiganová. Za chvíli už si přestaneme rozumět a k dorozumívání budeme potřebovat při řeči slovník.
Eva Mužíková
1.3.2019 19:08
Tak to jE opravdu moje parketa. Mám hned tři. jeden se navléká přes hlavu, na prsou je napevno zapínání na jeden knoflík. Druhý má knoflíky po celé délce / až na zem s kapsičkami/, třetí je pletený, lehce nad kolena. Jsem v nich vždy tak nějak skrytá.
Danka Rotyková
1.3.2019 18:57
Cardigan, to je moje láska. Cítím se v něm bezvadně, ramena mám po tatínkovi☺, boky bohužel také. Co nadělám, ale pro tenhle typ oblečení je to výhoda.
Věra Halátová
1.3.2019 15:36
Kdy "dříve"? se používalo slovo "cardigan"? Já toto slovo vidím v článcích na internetu teprve v posledních max. 10-i letech. Ono slovo svetr také není české, ale déle používané. V jedné knize Karla Poláčka pletla jedna žena - a ten výraz jsem zapomněla, ale "cardigan" to nebyl. Takže slovní spojení "cardigan - svetr pro každý věk" - o tom musel někdo dlouho přemýšlet.
Věra Ježková
1.3.2019 14:19
Líbí, ale dlouhý bych nenosila. A říkám tomu svetr. Vesta je pro mě jen bez rukávů.
Zdenka Soukupová
1.3.2019 13:16
Tento typ svetru se mi taky líbí, ale: vadí mi na něm, že téměř ve 100% typů nemá ani jeden knoflík. Tím pádem mi pořád padá z ramen a to mi nevyhovuje. Vám, které je nosíte, se to nestává?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA