FOTO: autor
Moje energie: Kysané zelí
2. 3. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
3.3.2019 10:09
Na Váš článek jsem si vzpomněla včera, protože jsem si koupila šťávu z kysaného zelí, pocházela ze Slovenska, kapustnica. Tak mi zachutnala, že jsem jí vypila přes půl lahvičky, ale pak ouvej, ani to nebudu rozvádět. :-D
Soňa Prachfeldová
3.3.2019 09:15
Zelí jsem nakrouhala, na mačkala do zavařovacích sklenic zavíčkovala, na plechy k teplu k teplu , za několik dní vykysalo a bylo moc dobré. Teď už tak ne šílím s domácím zavařováním, jen džemy. Dnes si zrovna dáme vepřo knedlo zelo.
Zuzana Pivcová
2.3.2019 20:05
Jarmilko, mluvíš mi z duše! Budu muset počkat, až zase někdy dostanu pozornost od Honzy. :-D
Jarmila Komberec Jakubcová
2.3.2019 15:48
Já myslím, že jsou lidé nadaní na vaření či jiné užitečné věci a lidé nenadaní a to jsem bohužel já. Zase ale ve své práci (zpracovávám technologicky náročné výkresy ) mám docela úspěch.
Ladislav Melichárek
2.3.2019 14:36
Soli můžete dát i méňe.asi bude záležet na každé osobě jak je jejím zvykem.
Naděžda Špásová
2.3.2019 14:14
Domácí kysané zelí znám od malička. Moje matka s babičkou byly z Volyně, dnešní Ukrajina. Už léta si ho taky sami nakládáme. My používáme jen kmín, cibuli y sůl. Dáváme do keramických nádob a přikryté necháme 2 až 3 týdny v teple kvasit. A nemá chybu.
Jarmila Komberec Jakubcová
2.3.2019 12:24
Dík za recept. Před třemi léty jsme se s manželem pokoušeli naložit zelí. Bohužel nechali jsme ho ve velkém chladu a nepovedlo se nám. Skončilo na kompostu. Po druhé jsem to opět zkusili ale opět chyba se vloudila, bylo ve velkém teple dlouhou dobu.Šli jsme na to s velkým elánem, zakoupili jsme si velkou kameninovou nádobu a 10 kg zelí jsme si nechali nakrouhat. V loni už jsme to vzdali. Maminka mé snachy o nás prohlásila, že jsme intelektuálové. Tak nevím jak to myslela. Ona totiž nakládá zelí již 30 let a vždy má fantastické. Té soli ale nevěřím, to i já bych nedala.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci