Ilustrační foto: pinterest.com
I bodlák léčí, nevěříte?
27. 4. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
29.4.2019 08:33
Já děkuji paní Vostalové, že právě na tomto místě uvedla jméno Vladimír Vitásek. K tomu abych poznala člověka, podle toho, jak mluví a o čem mluví, nepotřebuji ho znát osobně. Kvality z člověka vytanou v jeho přirozenosti a nepotřebuje si na nic hrát.
Zorka Horká
29.4.2019 08:14
Myslím,že by úplně stačilo,aby tu "bylinkářka" nepsala milkoviny.Ona je totiž asi taková bylinkářka jako celé íčko sbor baletu ND.(pokus o vtip :-) )No a že ji fanklub podporuje nemění nic na tom,že tu píše i nesmysly.Chybu uděláme každý,ale opakovat chyby dokola o něčem asi svědčí.Autorka by se měla smířit s tím,že z každého zkrátka blbce neudělá.Pokud to přehlédla,tak p.Pivcová přede mnou psala,že se jedná o léčivku z Ruska a u nás ji ve volné přírodě nenajdete.No a proto jsem si dovolila i já napsat,co jsem napsala.Prostě a jednoduše - "bylinkářko z leknutí,"smiřte se s tím,že se vám nepovede zahnat do toho stáda každého....
Jitka Caklová
28.4.2019 20:51
Ilono, dodám mladé sazenice, i semena. Jen Parchtu léčivou zvanou Maralí kořen ne, není to bodlák.
Jitka Caklová
28.4.2019 20:29
To neříkal, ale říkal že pro pěstování je podmínkou stejné klimatické pásmo a pokud Sibiř je ve stejném klimatickém pásmu, jako naše zahrádky, tak prosím. Jen si poslechněte, jak a proč mají byliny léčivou moc, od "bylinkářky" i60 to určitě neuslyšíte https://www.youtube.com/watch?v=SAjxkTGqSIA https://www.youtube.com/watch?v=HkdKuOTXX5c
Božena Vostalová
28.4.2019 18:43
Vladimír Vytásek velmi chválil maralí kořen a neříkal, že by u nás s ním byl nějaký problém.
Jitka Caklová
28.4.2019 17:49
Každá bylina má nejvíce účinných látek, když roste ve své domovině, v přirozených klimatických podmínkách. Stejně jako Rooibos - nečajový červený zázrak plný vitamínů roste pouze v provincii Západní Kapsko v Jihoafrické republice. Kdyby to bylo tak jednoduché, jako že není, mohli bychom si i "bodlák" Maralí kořen pěstovat třeba v Horní-Dolní. To sice můžeme, ale pouze jako náhražku špenátu, nebo jiné zelené hmoty. Větší hodnotu pro náš organizmus mít nebude.
Dana Puchalská
28.4.2019 12:36
Semena parchy má v nabídce několik internetových obchodů. Např.semenarostliny.cz ,semena.cz,Krakonošovo zahradnictví Šír- Kruh.
Zorka Horká
28.4.2019 11:09
Paní "bylinkářko", pokusy pěstovat ji v Evropě proběhly. Pokud nelžou - nedaří se. Je to ještě stále endemit. Pěstuje se v Kazachstánu a na severu Mongolska. Ano, přečetla jsem si to. Jinak bych to nepsala :-) Docela bych uvítala, kdyby tento váš článek s návodem kdy a jak sbírat převzal Seznam.cz. Možná by vás oslovila řada renomovaných bylinkářů, kteří produkty z Maralího kořenu draze nakupují.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci