Soňa Prachfeldová
23.2.2017 19:59
Do ničeho se nepletu, nepreferuji syny a mám s děvčaty dobrý vztah. Oslovujeme se křestními jmény, děvčata mají ke mě důvěru a ctíme navzájem svoje soukromí.
Květoslava HOUDKOVÁ
23.2.2017 12:07
Zažila jsem tchýni - babu jed - odstrašující, abych taková nebyla !! Rodiny dětí jsou už léta se mnou spokojeny - já s nimi také.
Květa Chobotová
23.2.2017 06:57
Možná, že už letos se stanu tchyní....těším se....Moje bývalá tchyně a tchán už jsou v Pánu.....Měla jsem je moc a moc ráda, byli to čestní,pracovití lidé s velkou duší a srdcem.Vždycky jsem o nich mluvila jako o mamině a ocikovi,byli z Martina , ze Slovenska.Často na ně s láskou vzpomínám.
Jana Šenbergerová
22.2.2017 16:10
Vtipy o tchýních se mi líbí, nikdy by mě nenapadlo se urážet. To moje maminka velmi těžce nesla, když můj manžel, který ji měl rád, neprozřetelně před ní řekl, že tchýně a uzené jsou nejlepší studené.
Se svým zetěm vycházím dobře, i když někdy bych s ním raději vyběhla, ale totéž si může myslet on. :-)
Moje tchýně mě jen trpěla a dávala mi to občas nepokrytě najevo. Trápilo mě to, ale už jsem ji pochopila a odpustila jí to.
Všimli jste si, jak často se ve slovech označujících něco nepříjemného, nachází dvojhláska ch? Chmury, tchoř, mrcha, chudoba, chrobák, krchov, ... :-)
Alena Tollarová
21.2.2017 13:09
Jsem tchýní dvojnásobnou a nepřipadá mi, že by to měla být nějaká tělesná vada. Cítím se normálně, jako máma - i těch holek, které si moji kluci přivedli. A myslím, že mě berou taky úplně normálně. Spojení nechci Ti radit, jsem do slovníku nezařadila a nikdy bych např. nešla do bytu mladých když nejsou doma, i když klíče visí u nás na věšáku. Vtipy mě pobavily.
Květoslava HOUDKOVÁ
21.2.2017 11:58
Občas, když se někam registruji, chtějí-kromě mailu a hesla- ještě nějaké rozlišov. "jméno" - tak obvykle uvedu "mamaoma". Líbí se mi to a je pravdivé, protože obojí UŽ JSEM.
Hana Rypáčková
21.2.2017 09:48
Nemám problém , beru je jako svéprávné lidi a nemyslím si, že jsem chytřejší . Ale nevím, kdybychom sdíleli společný prostor. Na dovolené je to jiné, než ve vlastním pelíšku. Asi jsem něco mezi Kuráží a Andělem. Ráda jsem soběstačná a ráda pomohu a vyjdu vstříc.
Květoslava HOUDKOVÁ
21.2.2017 09:32
Mám se zetěm dobrý vztah - je ochotný, pomůže, do mne se nenaváží. Oba jdeme "s dobou" = PC (on líp), ale občas ho nadzvednu, když řeknu: "Víš, zeťáčku - ze všech PC nejvíc vydržela baba s tužkou. Ta dostala vir kýchavý, vypotila se a makala dál. A ty? - když ti vleze vir do PC - tak kde jsi ???"
Eva Balúchová
21.2.2017 07:41
Určitě by oba vtipy moje zetě pobavily,přesto máme vztahy výborné.Vůbec mě nevadí slovo tchýně i když kluci(zeťové)o mě mluví jako maminka od Markéty,od Evy.Souhlasím s Marií,že jednodušší je vyjít se zeti než se snachami.
Marie Pudichová
20.2.2017 20:02
Je dobré se nad tímto tématem zamyslet, i když jsem přesvědčená, že každá situace je svým způsobem originální a neexistuje universální rada jak si udržet dobré vztahy. Snažit se o to musí obě strany. Domnívám se, že pro tchýni je jednodušší zavděčit se zeťovi, než snaše.
Načíst starší příspěvky