Z archívu autorky článku
Pouť k Pražskému Jezulátku
27. 5. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Krausová
27.5.2019 12:45
Dani P., to věřím. V Praze bychom s Lukym byli ve svém živlu. Ostatně plánujeme mj. další cestu, tentokrát na Vyšehrad. :-)
Dana Puchalská
27.5.2019 12:37
Praha je nádherná a památky jsou skvostné. Vím co říkám, jsem rodačka od Vltavy - ze Štvanice. Dá se procházet celý život a pokaždé se najde něco zajímavého.
Eva Krausová
27.5.2019 12:23
Jitko H., kostel jsme si prohlédli a v muzeu jsme byli (věděla jsem o muzeu předem z webu-proto ten odkaz v článku). Když jsme tam šli (nahoru po schodech), mj. je tam socha Panny Marie, od které jsou zde snímky s "korunkami". I mne už na webu zaujalo, že šatičky Jezulátku věnovala Marie Terezie.
Zuzanko, Noc kostelů tam (ale i jinde v Praze) musí být zajímavá. Varhany miluji, to by bylo něco pro mne. Však i Vám Zuzko ať se daří. Díky
Zuzana Pivcová
27.5.2019 11:42
Zrovna jsem myslela na to, že se zmíním, jak jsme před pár lety byly u Jezulátka na Noci kostelů, kde hrála m.j. sestřina učitelka na varhany. V pauze jsme si prohlédly zmíněnou výstavu veškerých šatiček, které kdy Jezulátko dostalo, včetně exotické ciziny. Ale jinak, přistupujete ke všemu opravdově a s citem, ať se Vám, Evo, daří!
Jitka Hašková
27.5.2019 11:16
Je vidět, že jste si kostel pořádně neprohlédli. Vlevo i vpravo od oltáře jsou schodiště, po kterých je možné jít nahoru do malého muzea a vidět např. šatičky, které Jezulátko dostalo od Marie Terezie a mnoho dalších zajímavostí. Jako rodilá Pražačka je mým koníčkem poznávat památky v Praze.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci