Bramborové placky malé babičky
Foto: archiv autorky

Bramborové placky malé babičky

27. 6. 2019
Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Daniela Řeřichová
Děkuji za vaše laskavé vzkazy, je to dojemné.
Květuše Pinkasová
Nádherný vzpomínkový článeček a nezapomenutelná také maličká naše babička... taky si toho moc pamatuji ... chodila nás pohlídat postupně celkem 4 a asi denně. Pak si vzala oběd pro nevidomého staříčka a vracela se do vedlejší dědiny... Osaměle u nás ještě žil 10 let, do 87... Jsi moc dobrá spisovatelka! OPR. *****
Marie Faldynová
Krásně napsané vzpomínání! Placky - jakékoliv - mají jednu zvláštní vlastnost: Ať jich upeču kolik chci, vždycky je jich málo, zvlášť pokud jsou poblíž děti...
Marta Novotná
Krásně napsané vzpomínání . Děkuji. Já mám vzpomínky jen na jednu babičku, maminku mého tatínka, byla to silná vysoká venkovská žena ,zvyklá na všechnu práci kolem domu, hospodářství a lesa. Pekla nedostižné "sypánky" , což byly bochánky z kynutého těsta posypané na povrchu mákem. Celá léta se snažím upéct stejné, ale nikdy se mi to nepodařilo, ne že by nebyly dobré, vnoučata je milují, ale pro mě ty babiččiny měly nejspíš příchuť její lásky a nezaměnitelné vůně dětství.
Jan Zelenka
Vaše vyprávění je skvělé nejen svým obsahem, ale i svou stylistikou. Moc pěkně zpracované.
Jan Zelenka
Skvělá vzpomínka. Je až neuvěřitelné, že celý ten jídelníček, který zde líčíte, včetně bramborových placek, pečených na tálkách sporáku, to bylo i moje mládí. Tou skvělou kuchařkou nebyla babička, ale moje matka. Díky ní vařím už skoro šedesát let.
Soňa Prachfeldová
Krásné vzpomínání i moje milovaná babička je uměla, jako nikdo.
Jana Šenbergerová
Takové dělávala moje maminka, zatímco u babičky jsem jedla nedostižně dobré buchty a žemlovku. Nikdy se mi takové nepovedly. Krásně jste vzpomněla na svou babičku a mně připomněla tu moji
Lidmila Nejedlá
Také vzpomínám na bramborové placky . I já je často dělala a nikdy se nedaly navršit na talíř, mizely ihned.
Daniela Řeřichová
Děkuji všem za vlídné komentáře. Pokud jsem ve spřízněných duších svým článkem evokovala milé vzpomínky na dětství, mám z toho velkou radost.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%