Foto: autorka
Zamyšlení
11. 7. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Nováková
13.7.2019 17:23
Děkuji za reakci na Zamyšlení a to nejen těm, kteří jej komentovali, ale i těm, kteří jen bez reakcí četli. Za mě: ani pan docent není Bůh, aby našel návodné, učebnicové řešení pro řešení všech problémů. Já myslím, že řešení je hlavně v každém z nás. Ale v dnešní době se stačí podívat kolem sebe a bude vám zřejmé, že to asi nebude z velké části možné. My starší máme v sobě hodně dobrého, bylo to dobou a výchovou, ale ti mladí? Zodpovězte si každý sám....
Soňa Prachfeldová
13.7.2019 08:00
Ano M.Kasparu je příjemný, laskavý , jen ne negativní. Řešení je jen a jen v lidech. Ti se semknou vždy, když je nejhůř . Myslím, že ti se zdravým selským rozumem tyto hodnoty uznávají více, než ti nejvyšší. A příroda nám ukazuje, jak umí s námi zatocit, když my si naši planety nevazime
Marcela Pivcová
12.7.2019 19:11
Snad by se našlo bohužel i těch původních hříchů o několik více, například pomluvy, podraz, podvod... Vysvětlení té dnešní podoby je myslím hodně pravdivé. Ale pesimistům mohu dodat, že stále je kolem nás dost dobrých lidí - a přátele si přece vybíráme sami.
Zdenka Soukupová
12.7.2019 13:48
Taky v tom vidím hodně pravdy. A řešení? Že bychom začali malinko každý u sebe? Ale tím myslím spíš mladší generaci, my jsme byli vychováni ještě postaru... Už vidím, jak mi tu někdo řekne: a jak jsi tedy ty vychovala své děti? Já myslím, že dobře. Jsou to slušní a neproblémoví lidé.
Jitka Caklová
12.7.2019 12:57
Řekla bych, že řešení hledat nemusíme. Příroda je moudrá a jak vidíme všude kolem, umí, bude umět a udělá to, že si to vyřídí sama - se všemi -, jak s těmi co ji chrání, tak s těmi co ji nemilosrdně drancují, ale i s těmi, co jen nečinně přihlížejí, protože jim to momentálně vyhovuje. Ale to už je o SKROMNOSTI. Dary přírody nejsou ZADARMO, jak jsem tu někde četla :-(
Jitka Caklová
12.7.2019 11:06
Nějak v tomto prapodivném výčtu postrádám SKROMNOST a pochybuji, že v dnešním světě tento pojem ještě někomu něco říká.
Mirek Hahn
12.7.2019 09:41
Jako anekdota je to slaboučké ale budiž.... Jinak to vidím jako nesmysl. Nevím kdo v takovém světě žije, kolem mne tyto "souvislosti" přijímány nejsou. Nehledě na to, že u některých je to tak nelogicky nesmyslné, že z toho na sto honů čpí chtění něco negativního tam napsat. Můj názor je tento: k negativnímu a pesimistickému vnímání světa mnohem víc příspívají vymyšlené hlouposti jako tato, než případná neveselá realita.
Marie Doušová
12.7.2019 09:29
Zhodnotit svět a lidi v něm je hezké si přečíst,ale najít řešení, nejde tak snadno. Nyní je generace počítačů,chytrých telefonů a málo čtení knih a málo psaní.Vemete-li lidem počítače a telefony , tak nastane takový chaos,že nic nebude fungovat.Stali jsme se všichni závisláky . No modernizace se nedá zastavit,ale jednou se to bude muset řešit.
Marie Ženatová
12.7.2019 06:12
Také jsem toto zamyšlení dostala, ale i já se ptám jako paní Alenka T. - je vůbec nějaké řešení?
Alena Tollarová
11.7.2019 21:14
Nám nejsou nádrže ani sudy k ničemu. Když z nebe nic nepadá a ze střechy tudíž nic neteče, jsou stejně prázdné. Našla jsem si, že J.M. Kašparů je muž s nejvíce tituly u nás. Shrnul novodobé hříchy lidstva hezky, ale má nějaké řešení?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci