Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
19.7.2019 16:23
Moc se omlouvám pane Zelenko, měl být plný počet hvězdiček, mě ten mobil občas zradí. Nádherně poeticky popsáno, díky.
Jan Zelenka
19.7.2019 15:52
Paní Pivcová, jde o textový editor, který ať chci psát text s odstavci, mezerami, nebo na střed, vše srovná do jednoho balíku. Ale to zas takový problém není. K mé poznámce dole.
Chtěl jsem vložit do komentáře jedno haiku, tak, jak jej mám v knize, tzn. na střed a s mezerami, ale textový editor to vše srovnal za sebou. Ale čtenáři si to snad přeberou správně. S tím se zřejmě nedá nic dělat a jak jsem již uvedl, taková vada to zase není.
Díky za návštěvu a hodnocení.
Zuzana Pivcová
19.7.2019 14:32
Je vidět, že umělecké nadání se u vás v rodě dědí, ať už malířské nebo básnické. I když jsem měla ve svých 16 letech také dost poetické vnímání a slovník, do Vašeho projevu by mi hodně chybělo. P. S. Nepochopila jsem bohužel Vaši poznámku o místním editorovi (či editoru?). Co je nesprávně?
Jan Zelenka
19.7.2019 14:23
Paní Horká, Já byl v těchto letech děsně plodný autor, podnícen pochopitelně většinou svými citovými úspěchy i nezdary. Ale středohorská krajina se mi zažrala do duše na celý život. Až tak, že jsem po 45 letech bydlení v Praze, se do krajiny mého mládí vrátil dožít.
Zorka Horká
19.7.2019 14:12
V šestnácti letech říkáte? Klobouk dolů :-)
Jan Zelenka
19.7.2019 14:11
Paní Kosťunová, Horů je fůra, stejně, jako Zelenků. Bohužel tu čest nemám, mít takového básníka za příbuzného.
Citace z jeho sbírky:
"Modravé dálky světa
spí v mojí paměti.
Modravé dálky světa,
zřít vás zas, viděti."
Josef Hora patřil již od mládí k mým literárním vzorům.
Strýc Hora byl skvělý člověk. jeho dílo je nesmírně rozsáhlé, už také proto, že až do své smrti v 91 letech pilně pracoval.
Jan Zelenka
19.7.2019 13:34
Tak tohle mělo být jedno haiku. Bohužel místní editor to nechce respektovat. Omluva.
Jan Zelenka
19.7.2019 13:33
barevný západ
na představení čeká,
po ladech stéká