Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Magda Katzová
19.7.2019 06:02
Jitka Hašková- pak vám přeju, aby nenastala chvíle, kdy budete jen bezmocně ležet v bolestech a doufat, že to příroda brzy skončí sama. Ono je takových případů víc, než si myslíte.
Karel Hyndrák
18.7.2019 21:53
To, co píše Marie o Švýcarsku mi připadá dost rozumné.
Margita Melegova
18.7.2019 21:22
Kazdy by mel mit pravo o sobe rozhodnout sam, trpet v hroznych bolestech kdy uz ani utisujici leky nepomahaji to prece neni zivot jen prodluzovani utrpeni.
Olga Škopánová
18.7.2019 19:46
Pan psycholog by v první řadě neměl mluvit za jiné a prezentovat svůj názor jako jediný správný.
Danka Rotyková
18.7.2019 18:45
Ten článek stojí za pečlivý rozbor. Pan doktor má určitě zkušenosti a inormace, ke kterým se my laici nedostaneme. Proto mi kdysi připadala eutanazie jako dobrá možnost, jak řešit např. nevyléčitelnou nemoc s nesnesitelnou bolestí. Teď jsem ale na pochybách. Jsou mezi námi určitě i lidé, kteří nemají nikoho blízkého a už dnes žijí v DS nebo LDN těžce. A to dnes ještě základní péči dostanou, ale co v budoucnu ? Práce v těchto zařízeních je nedoceněná, obtížná a vyčerpávající nejen fyzicky, ale i duševně. Není divu, když pak některá sestřička zakřičí. Na druhou stranu bychom si všichni přáli, aby byla v domově pohoda. Zajistit to jde jen těžko.
Jitka Hašková
18.7.2019 17:07
Nemáme všichni stejný názor. Já jsem proti eutanazii i asistované sebevraždě. Pan psychiatr má dobré informace, které mi nemáme a já mu věřím.
Marie P.
18.7.2019 16:42
Když je taková obava ze zneužití,ať zavedou asistovanou sebevraždu, která se praktikuje ve Švýcarsku. Personál připraví látku a podat si ji (aplikovat) musí sám pacient. Nemusí být ani těžce nemocen, stačí když jen prostě chce zemřít. Měli bychom mít na to právo!
Magda Katzová
18.7.2019 16:07
Jsem ráda, že většinou máme stejný názor. Nechápu, co vede pana psychiatra k domnění, že euthanasie se stane masovou záležitostí. A chci vědět, že v případě dlouhé bezmoci bez vyhlídek na zlepšení budu mít možnost volit rychlý odchod. Takže jednoznačně palec nahotu pro možnost euthanasie. Koneckonců, nechat lidi umírat v LDN na nedostatek péče je horší.
Libuše Křapová
18.7.2019 13:52
Chci mít stejné právo jako má můj pes. Při eutanazii by přece neměli rozhodovat příbuzní. Musí o ni požádat trpící nemocný.
Olga Škopánová
18.7.2019 13:20
Myslím, že to jsou naprosté hlouposti, neexistence euthanasie nezaručí slušné zacházení se starými či nemocnými lidmi a úmrtí v rodině je vůbec to nejhorší co se může stát. Je vidět, že pan psycholog na vlastní kůži nezažil velkou bolest ani tu tělesnou ani duševní.
Načíst starší příspěvky