Z původních obyvatel sídlišť
jsou senioři. Často osamělí
27. 10. 2012
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Milada Salajková
26.5.2014 11:57
Senioři jakoby se zapomněli družit. Diky za mou kamarádku, která přes potíže s chůzí chodi se mnou sbirat bylinky a jezdi s kolem na výlety. Lednice, misto našeho dětství i stáří.
Jana Šenbergerová
4.5.2013 14:36
Pokud jsem pohyblivá a soběstačná, jsem ve svém panelovém bytě maximálně spokojená. Nemusím si lámat hlavu s topením ani teplou vodou, obchod, lékaře a lékárnu mám na dosah. Bydlím v malém městě a sídliště je pěkně udržované. Nepohybliví občané mají možnost zajistit si donášku stravy. Navíc mám řadu přátel různého věku, se kterými si v případě potřeby navzájem pomáháme.
Kromě toho je ve městě domov důchodců a dům s pečovatelskou službou. Řadě důchodců pomáhají jejich dospělé děti.
Myslím si, že senioři v rodinných domech, ve kterých zůstanou sami, nejsou na tom líp, spíše naopak.
Věra Jelínková
29.4.2013 21:31
Jsem z Ostravy a opravdu to tak je. My jsme také "panelák důchodců", v domě jsou jen 2 rodiny mladých lidí. Padesát let jsem sice jezdila do Beskyd, takže jsem v bytě jen přespávala, ani jsem ostatní nájemníky neznala. Jedna taková úsměvná a pro mě trapná příhoda se sousedem. Jela jsem z práce a že se na vás někdo upřeně dívá vycítíte. Onen mužský šel všude za mnou až k výtahu v domě. A to už jsem se na něho obrátila a říkám mu: "Pane, vy tady bydlíte?" A on odvětil: "Již 30 let paní Jelínková"!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci