Muže penze děsí, ženy se do ní těší
Ilustrační foto: ingimage.com

Muže penze děsí, ženy se do ní těší

5. 9. 2019

Budu mít čas věnovat se vnoučatům, kamarádkám, zahradě, pojedu k moři a do lázní. Tak často mluví ženy, když přijde řeč na téma penze. Ale muži? Pro mnohé je odchod do důchodu strašákem.

důchody
Hodnocení:
(4.9 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Nepejchalová
No já mám do důchodu ještě 6 let a 7 měsíců, nevím jak to přežiju, momentálně marodím, pak pracák, mám ID, tak nějak to přežiju, mohu pracovat jen na poloviční úvazek, nějak to přežiju. Snad budu ještě trochu zdravá, až budu v penzi, abych mohla cestovat a věnovat se svým koníčkům.
Jana Slavíková
Také jsem se do důchodu těšila, už 8 let nic nemusím, jen se ráno probudit :-)
Eva Kopecká
Už dávno jsem rozhodnutá, že půjdu na den a to doslova. Nechce se mi dřív, přijdu o peníze, ale rozhodně se nebudu štvát proto, abych měla důchod i plat. Vím, kdy mám do penze odejít a tak když si nenašetřím na to, co ještě chci pořídit, pak mám smůlu. Vzhledem k prodělaným onemocněním můžu nakonec být ráda, že se důchodu dočkám. Mám jak kolegyně, které přesluhují, ale tak i kolegyně, které šly, jakmile byla první příležitost. Dá se říct, že se budu držet té zlaté střední cesty. I tak to je o nějaký ten růček později. Za starých časů bych v něm už byla.
Lenka Kočandrlová
Zatím považuji život v důchodu za nejlepší vůbec ,co jsem kdy zažila! Moci si dělat,co já sama chci,to je něco ! raději mám méně peněz,ale někam povinně docházet a pracovat - ne a ne! Den je tak krásný a dlouhý,když si člověk hledí svých zálib těší se zahradou,lesem,klidem...Můžu si spát,jak a kdy se mi zachce,číst si klidně celý den,a vím,že mi nic neuteče....Nádhera. Jen pohled do zrcadla,kde vidím nějakou divnou cizí ostárlou osobu,ten se mi nelíbí....
Jana Šenbergerová
Odešla jsem na den přesně. Jsem v důchodu 13. rok a ještě jsem se ani minutu nenudila. Jsem ráda, že jsem se ho dožila. Můj muž takové štěstí neměl.
Soňa Prachfeldová
Odešla jsem dobrovolně, cítila jsem se vyhořelá. Po roce jsem dala dohromady klub a pro mé záliby a aktivity by mi ani nezbyl čas na práci. Důchodu si plně užívám.
Miluše Hasenohrlová
Na důchod jsem se těšila,jak všechno můžu a nic nemusím.A už jsem v něm ,jeden celý den. :-)
Olga Škopánová
Já jsem se do důchodu netěšila, ale zaměstnavatel mi nekulatně sdělil, že důchodce ve firmě nechtějí.
Jan Zelenka
Já jsem se do důchodu docela těšil. Práce, kterou jsem dělal, mne nijak neuspokojovala, ale přesluhoval jsem několik let, abychom měli prostředky na cestování. Dva infarkty to vyřešily za mne.
Pavla Žídková
Těším se do důchodu. Naštěstí mám práci, kterou mohu libovolně dlouho souběžně s důchodem dělat - důležité je, že už člověk nemusí, tím z něj spadne dost velká zátěž. Ale je pravda, že když jsem viděla konkrétní datum svého odchodu do důchodu napsané, je to takový divný pocit. I když to ještě pár zabere.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%