Foto: autor
Martýrium nešťastné povahy
4. 9. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Mirek Hahn
5.9.2019 12:22
Jana - pravděpodobně se nemýlíte, musím smeknout, váš závěr dává smysl. I když, musím přiznat, já jsem ho při koncipování neviděl. Ale formuloval jsem to tak, aby bylo možné dávat tomu vlastní (čtenářský) význam v několika rovinách.
Jana Kollinová
5.9.2019 11:46
Článek mě zaujal. Pravděpodobně se mýlím, ale vnímám zde lidskou závist jen jako průvodní jev mnohem závažnější "diagnózy," které se autor věnuje v závěru článku. Lidé zde popisovaní by mohli být zařazení do jinde uvedené skupiny nazývané "DUŠEVNÍMI PROLETÁŘI." Závist může být považována i za kladný emoční projev. Dle R. Wigginse :"Závist je nejupřímnější formou uznání."
Jarmila Komberec Jakubcová
5.9.2019 10:46
Naprosto souhlasím s větou Zuzky "závist světem vládne". Je to přirozená lidsá vlastnost a není na světě člověk, který by neřekl "to ti závidím". A nemusí to být projev zášti. V poslední době jsem pár lidí hodně naštvala když na otázku "jak se máš" odpovím "jsem šťastná a spokojená". Ano já opravdu jsem spokojený člověk a přeji to každému.
Zuzana Pivcová
5.9.2019 10:05
Závist světem vládne, to je marné. Vždy se najde něco, co je možno závidět. Ale člověk by si měl pokaždé říct: Je co závidět? Je to a to pro mě životně důležité? A co já jsem pro to a to udělal/a, abych byl/a spokojenější s tím, co mám, co umím? Vždycky si vybavím scénu, kdy přede mnou v archivu před lety "explodovala" jedna kolegyně s výrokem, že já umím jazyky a pracovně stále někam jezdím, zatímco ona celé roky akorát utírala zadečky dětem a dál to nedotáhla. Úplně mi vyhrkly slzy. Řekla jsem jen, jak může být šťastná, že má to, co jiní třeba mít nemohou...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci