Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Jana Šenbergerová
4.10.2019 13:22
Pro mě je odpověď na otázku "Proč často krachuje" docela jednoduchá. Protože to, čemu říkáme láska, žádná láska není. A to stejně v mládí jako ve stáří. V mládí se jen možná méně kalkuluje, i když v dnešní době je to jinak, než když jsem se zaláskovala já. S tímto názorem se dá samozřejmě nesouhlasit i polemizovat. Jsouce nedokonalí, těžko můžeme očekávat, že potkáme někoho dokonalého. Osobně si myslím, že jsme dokonalí všichni, jen ta míra dokonalosti se různí. Pokud ovšem za dokonalost nepovažujeme tučné konto, a to v jakékoliv podobě. Pak se i nějaká ta nedokonalost dá přehlédnout. Jitko, v podstatě s tebou souhlasím. Naštěstí máme všichni možnost volby. Kdo chce z "dobrých důvodů" být sám, ať je, bude mu dobře. A kdo chce ze stejných důvodů být s někým, bude mu také dobře. :-)
Jitka Caklová
4.10.2019 11:53
Buď beru, nebo nechám být.
Jitka Caklová
4.10.2019 11:52
...., à propos, jak pro vás mohu být "vážená"? Osobně si vážím lidí, kterým rozumím.
Jitka Caklová
4.10.2019 11:41
To nejste sám, každý jsme zkrátka nějaký :-)
Jitka Caklová
4.10.2019 10:25
A to se ptáte nás? Vždyť ani "postel" není jen místo o bohapustém š....í :-) :-) :-)
Dana Puchalská
4.10.2019 10:05
Jsi tak půl na půl. Jo je to oříšek.
Hana Nová
3.10.2019 21:53
Výborný článek , ze života . Mužskēho již nikdy více . A Jirak mně v tom jen utvrzuje.
Jitka Caklová
3.10.2019 20:52
Už je to dlouhých 20 let, co mi manžel na druhé naše setkání, krátce po mém rozvodu a úmrtí manželovy partnerky na akutní leukémii, u příležitosti mých padesátin, přinesl kytici růžových gerber. Ani jeden z nás nechtěl být sám. Po roce a půl jsme, po vzájemné dohodě, náš vztah ztvrdili manželským slibem. Samozřejmě přešly i mráčky, ale stále je to vztah o vstřícnosti a tolerantnosti k názorům druhého. Ono totiž bez lásky a tolerantnosti to nefunguje v žádném vztahu, bez rozdílu věku, ale ani mezi lidmi obecně.
Dana Puchalská
3.10.2019 19:36
Moje dlouholetá přítelkyně se právě po oné magické šedesátce vdala. Za pána kterého znala opravdu dlouhou dobu (30 let). Každý měl předtím partnera, ale když zůstali sami dali se dohromady. A manželství je to pohodové a jsou spolu stále rádi. Oba mají své koníčky a tolerují se. Je to moc hezké soužití dvou lidí v nejlepších letech. Jí je 73 a jemu 76 let.
Danka Rotyková
3.10.2019 18:57
Pokud se chtějí 2 lidé ve vyšším věku pokusit o společné žití, pak je třeba to ocenit a akceptovat. Je to větší odvaha než v mládí. Každý toho schopen není.
Načíst starší příspěvky