Zuzana Pivcová
23.10.2019 11:12
Já myslím, že úplatek se dává předem, aby za to byla lepší služba. Pokud se někdo rozhodne dát odměnu, tak až dodatečně, za něco vykonaného, co se mu zamlouvalo. A přitom toho dotyčného, koho odměňuje, třeba už víckrát neuvidí, takže by se na něj mohl "vykašlat".
Danka Rotyková
22.10.2019 20:57
Já asi nejsem moc hodná, je mi trapné ještě dnes ve 2019 dávat bonboniéry a kafe. Jediné, co uznávám, je pěkná kytice, kterou poděkuji například zdravotní sestřičce za to, že jsem k ní chodila na injekce obden celý měsíc a vždy byla velmi milá a citlivá. Zdá se mi, že to je minimum, čím mohu poděkovat. Rozhodně to není podlézání, to nesnáším.
Jana Šenbergerová
22.10.2019 11:39
I tady platí, že všeho moc škodí. :-)
Hana Rypáčková
22.10.2019 08:29
To Liborovo vysvětlení sedí. Nejsou ale jen hodní, ale taky vlezlí až "kanagon". Umím se bránit a řeknu všechno na rovinu. Nemusím pak buchtama krmit kachny. (Můj kamarád je dostává od sousedek , přesto, že je nejí).
Zdenka Jírová
22.10.2019 00:04
Mám přítelkyni, která si dárky a nejrůznějšími pozornostmi kupuje přízeň a lásku svých přítel. Když jde na běžnou prohlídku k zubaři, či ke svému obvodnímu lékaři, vždy kupuje jako dárek bonboniéru, lahev, kávu. Pak vypráví , jak k ní jsou všichni milí. V restauraci dává neobvyklé spropitné. Přitom nemá velký důchod a šetří pak na sobě v jídle. Když se ptám, proč to dělá, říká, že je na to zvyklá.
Zuzana Pivcová
21.10.2019 20:41
Během života se mi ten pojem "hodná" poněkud měnil. Být hodná jako dítě znamenalo nezlobit ve škole, neodporovat rodičům, splnit zadané úkoly. V pubertě a postpubertě to zase hlavně bylo netoulat se někde pozdě, nezadat si s žádným klukem, nezkoušet pít či kouřit. Pro kluky a muže ovšem být hodná znamenalo být nezajímavá buchta, která nerajcuje. V dospělosti tak nějak obecně - nepouštět se do sporů, vpodstatě nechat si vše líbit. Ještě dnes, když mi někdo řekne, jak jsem hodná, cítím v tom tenhle podtext. Škoda, že se často původní význam slova takhle přetvoří.
Dana Puchalská
21.10.2019 18:15
Článek je dobře napsaný. Ale fakt jsem se pobavila při představě jak Libor rozdává dort. To nemá chybu, už vidím Libora P. jak se táhne s dortem a za ním hejno malých dětí. Až budeš mít tyhle samaritánský choutky, ozvi se. Vezmu kameru a bude to. :-) :-)
Věra Ježková
21.10.2019 17:44
Souhlasím s Jitkou H. a Irenou. Libore, nelze být diplomatický denně 50 let. (Moje zkušenost s maminkou.)
Jana Hošková
21.10.2019 17:30
Tak jsem se docela zasmála ! A nejvíc tomu hodnému chirurgovi, který trval na operaci, i když věděl, že nepomůže...
Jinak souhlasím s panem Ptáčkem a prosím: buďte trochu shovívaví. Nebo snad je lepší být zlej, lakomej a nikomu nepomoci ? :-)) :-))
Anna Potůčková
21.10.2019 15:11
Napíšu to stejně jako to napsala Irena M. Všeho s mírou......všeho se člověk jednou přejí
Načíst starší příspěvky