Olga Štolbová
22.11.2019 13:28
Zapomněla jsem napsat, že mě to potkalo v sedmdesáti devíti letech. ♥
Soňa Prachfeldová
22.11.2019 13:27
Každý podle svých možností a schopností. Bohužel z okolí vím , že manžel nechtěl ženu za volant pustit, pak už se později v tom provozu ženy bály a řidičák jim byl nanic. Považuji na vesnici auto za nutnost, vozila jsem děti do města do školky, nyní malého vnuka, když je zapotřebí a ani pracovně bych bez něj nemohla dělat, co jsem dělala. jsem šťastná, že se dokážu všude dopravit a jelikož řídím již opravdu spoustu let, musím říct, že provoz na sílnicích je čím dál tím víc náročnější a nebezpečnější, takže kdo nezačal jezdit zamlada, ve stáří už by těžko zvládal.
Olga Štolbová
22.11.2019 13:25
Auto i řidičský průkaz jsou vám houby platné, když vás zradí zdraví. A to se dá ve vyšším věku očekávat. A tak jezdím na nákupy, k lékařům a na srazy s kamarádkami, vlakem, autobusem, tramvají, metrem. Můžu pozorovat krajinu, nebo spolucestující a nechvěju se strachem kdo do mně kde narazí, kdo mi nedá přednost, nebo kdo za mnou nedobrzdí. ♥
Olga Škopánová
22.11.2019 13:14
Ale no tak nedělejme ze seniorek takové chudáky, já auto nemám a nepotřebuji ho, hromadná doprava vždy nějaká jezdí a i nákup si můžu nechat doručit. A není pravda, že mladí se bez auta neobejdou pro generaci singles 20 a víc není už auto prioritou.
Libuše Křapová
22.11.2019 13:12
Také se divím Jitce, že se diví. Mezi mými vrtevnicemi je spousta těch, kdo nemají řidičák nebo byly svými muži od volantu velmi brzy odstaveny , přesně jak je to popsáno v článku. Bydlím na vesnici a jsem velmi ráda , že mne před pár lety můj později zemřelý manžel přiměl k tomu, abych si řidičák obnovila. Protože u nás na vesnici Senior taxi nefunguje. To máte výhody jsem vy ve městech, zrovna tak jako městskou dopravu a obchody na každém rohu. Takže, prosím, než někdo vyslovíte nad někým soud, zamyslete se nad tím, že ne všichni máme stejné možnosti.
Alena Tollarová
22.11.2019 13:08
Auto stojí před domem a když manželovi bylo špatně, museli jsme zavolat sanitku. Já řidičák nemám ani jsem si ho nikdy udělat nechtěla. Vím, že na "to" prostě nemám a na silnici bych působila jen zmatky. Každý nemůže umět všechno.
Dana Puchalská
22.11.2019 12:55
Já se nikdy nechtěla naučit řídit. Tvrdila jsem a vyšlo mi to, že si vždy najdu pouze chlapce s autem. Autoškola byl pro mně horší zážitek než návštěva zubní pohotovosti ve "Vladislavce". Teď už se k tomu neodhodlám, nejsem kaskadérka a šílenec. Ale vím, že se dá za celkem slušný peníz objednat taxi pro starší osoby a nemusí to být jen ženy. Kamarádka si po 25 letech udělala dodatečné zkoušky v autoškole. Její manžel zemřela jí zbyla starší škodovka. Pravda první jízdu pak prožila málem s horečkou, ale teď jezdí jako dřív.
Alena Várošová
22.11.2019 12:14
Auto máme a nikdy jsem se k řízení nehrnula i když ve 13 jsem jezdila na tátově motorce na černo.Když jsem si chtěla před lety udělat řidičák,muž mi řekl zbytečně.Všude,kde budeš potřebovat tě dovezu.Situace se změnila v tom,když někam potřebuji jet,muž mi řekne všude jezdí autobusy,vlaky,či letadlo.Tak jsem odkázána pouze na sebe a veřejné dopravní prostředky .Jinak mi dobře slouží obyčejné kolo na nákup i za mými zálibami přírodou.
Jitka Caklová
22.11.2019 12:01
Mě baví, jak téměř každý ví, co by měl, nebo neměl ten druhý a nedivím se už vůbec ničemu. Faktem ale je, že je snadnější a pohodlnější, když se člověk veze, když se má na koho spolehnout. I když na druhou stranu, dva řidiči v jednom autě, obzvláště, je-li jeden z nich začátečník, to také není žádný med :-) Považuji se za normální řidičku, začátečník nejsem a musím přiznat, co manžel po padesáti letech, ze zdravotních důvodů, nemá sedm let oprávnění k řízení motorového vozidla, tak v autě to občas docela slušně "jiskří" :-) Naštěstí, ve smyslu článku, nejsem na nikom závislá.
Zuzana Pivcová
22.11.2019 11:52
Řidičský průkaz jsem nikdy neměla, nechtěla jsem. Měla jsem vždy intuici, že jezdit nemám. Proto mi to neschází ani teď. Situací, kdy bych potřebovala někam dovézt autem, je opravdu málo. A vždy se našel někdo dobrý, kdo dovezl. Například do Týna se sestrou a tehdy ještě třemi přenoskami s kočkami. Pro zájemce nabízím svůj někdejší příspěvek zde. Jmenuje se: Sorry, já jezdit neumím.
Načíst starší příspěvky