Ilustrační foto: ingimage.com
Rodinné návštěvy o vánočních svátcích. Radost nebo povinnost?
20. 12. 2019První svátek musíme k tvým rodičům, další k mým. Děti, na Štědrý den musíte být u nás! Slovo musíme se v souvislosti s Vánocemi používá velmi často. Je to podivné, když má jít o svátky klidu a pohody.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Kopecká
23.12.2019 19:34
Když jde o vynucenou povinnost, že k těm rodičům prostě musíme /lépe, kdyby mladí a staří byli zvlášť, než aby to bylo takzvaně z musu/, když jde om jednostrannou záležitost /pokaždé se rodina schází na jednom stejném místě - proč se neprostřídat, aby si to užily i jiné hospodyně/, to si myslím, že je lepší si sama v klidu nakoupit, pustit si pohádku v hezky uklizeném bytě, dát si k večeři něco dobrého. Můžu vzpomínat na ty, které bych ráda viděla, a už to nejde. Můžu si užívat ten klid a mír v sobě. Být vděčná za svůj domov, za to, že nejdu do práce a vědět, že po Vánocích tam půdu odpočatá.....
Eva Krausová
22.12.2019 08:51
Rodina je důležitá, ale používat právě o svátky slova musím tyto dny zrovna láskou nepodpoří. Chci-li s někým být, tak je to slovo mohu a čas pro druhé je ten největší dar, ten žádná hromada dárků nenahradí. Mělo by ale jít o čas s láskou věnovaný.
Dana Puchalská
21.12.2019 08:06
Jsem upřímně ráda, že vánoční šílenství co se týče povinných návštěv už máme za sebou. Pokaždé jsme z toho byli vyloženě zničení a teď si svátky užíváme v klidu.
Hana Rypáčková
20.12.2019 18:00
Scházíme se a navštěvujeme hlavně v Adventu. Teď volala dcera, že zajedou v neděli a k synovi mne vnuk doveze a odveze 27. Je to čím dál klidnější a vyhovuje mě to. Ty obr nájezdy bych asi nezvládla...
Elena Valeriánová
20.12.2019 16:56
Obě děti máme trochu z ruky a necháváme vyloženě na nich, kdy přijedou. My jsme doma, takže žádný problém. To víte, že bych je chtěla mít doma všechny najednou, ale do bytu bychom se neposkládali. Tak se musíme domluvit předem. Já bych si přála, alespoň jednou zažít vánoce někde na chatě, plno sněhu a bez možnosti připojení. Ale nevím, jestli bychom to přežili :-)
Iva Skálová
20.12.2019 16:14
Já trávím vánoce sama. Moje dcery nemají čas ani o vánocích a já tam bohužel jet nemůžu. Přeji všem, ať si vánoce v rodinném kruhu hodně užijí.
Danka Rotyková
20.12.2019 16:02
Nejsem slavící typ a ani příbuzenstvo se tak nechová, přesto se setkáváme, nikoli však pokaždé. Jestliže za sestrou jedu na Dušičky, už nevykonám návštěvu na Vánoce. Dříve jsem očekávala, že by mne podruhé mohla sestra s manželem také navštívit, ale to se jim moc nechtělo. Dneska, když už jsem vdova, neočekávám žádnou změnu. Ale ráda je vidím, ať na Vánoce nebo jindy.
Miluše Hasenohrlová
20.12.2019 14:27
Na Vánoce je nás vždy plný dům a to mám ráda.Jsme jednoduše "slavící rodina" :-)
Věra Ježková
20.12.2019 08:55
V rodině mého přítele pokračuje tradice, kterou zavedla jeho žena. 26. 12. se všichni schází u něj doma, nebo u jednoho z jejích dvou bratrů. Je to asi 25 lidí, včetně malých dětí. Setkání bývají příjemná, ale přibližně po dvou hodinách vždy zatoužím po klidu a tichu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA