Foto: autorka
Tři v Tunisku
7. 1. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Hošková
9.1.2020 10:45
Každá země je svým způsobem zajímavá a krásná, ale já se přesto vždycky ráda vracím do té naší, protože sem patřím a nikam jinam. Ale je fajn, že už můžeme konečně cestovat a poznávat, jak je to jinde. Je třeba ale mít na paměti, že všude je ale "chleba o dvou kůrkách". Soňo, kam se hrabe Tunisko na Šumavu ! Minimálně na ten záchod tam můžeš jít, kam chceš !
Jarmila Komberec Jakubcová
8.1.2020 19:43
Byla jsem v Tunisku několikrát a nemohu si stěžovat ani na služby a ani špínu či špatné jídlo. Je ale fakt, že jsem byla jen v 5ti hv.rezortech. Většinou jsem cestovala sama, ale s CK. Byla jsem i v pouštním hotelu kde se točily Hvězdné války, projela jsem Kartágo i Hammamet.
Jana Šenbergerová
8.1.2020 19:38
Po cestování do těchto končin jsem nikdy netoužila, ale početla jsem si o nich s chutí. Pobavila jste mě. :-)
Soňa Prachfeldová
8.1.2020 17:08
Jani moc ráda čtu tvoje hororověhumorné líčení z dalekých cest. Ale stejně pojedu zas jen na tu Šumavu.
Jan Zelenka
8.1.2020 01:19
Mám z Tunisu krásné vzpomínky. Záchody mimo hotelový resort jsou skutečně problém. Ale je to země krásná, plná památek, teplého moře, vynikající kávy a magické Sahary. Kartágo, Sidi bou Said a amfiteátr v El Jemu jsou nezbytnou součástí každého výletu. Alkohol je bez problému k dostání v hotelovém resortu. Víno a kupodivu i místní pivo se daly pít, destiláty byly hnusné. Vřele doporučuji.
Vynikajícím místem je Hammamet, jak starý, tak i ten nový.
Jitka Hašková
7.1.2020 20:15
Do Tunisu ani žádné jiné arabské země by mně nedostali ani za milion. Kdysi byla moje sestřenice s manželem v Tunisu a pak řekla, že je tam všude špína. Po tom, co jsem zažila na zájezdu v Egyptě, již nikde do té arabské špíny nepojedu. Nikomu to nedoporučuji, zvláště ženám. V Egyptě jsem měla štěstí, že jsem už byla stará, šedovlasá. Moje mladší kamarádka kyprá blondýna - to byly problémy. Nakonec jsem se prohlásila za její tchyni a podařilo se mi ji uchránit. Bez průvodce jsme si vyšly pouze jednou.
Jana Hošková
7.1.2020 19:48
Zuzko, tak jsem si přečetla doporučený článek o oslovi coby zachránci cti . Líbil se mi a vypadá to, že jste stejná dobrodružka jako já :-)). A pak jsem výpočtem zjistila (jelikož matematika není zrovna mou silnou stránkou, netvrdím, že jsem došla ke správnému výsledku), že jsme tam byly patrně ve stejném roce 2000 ! Na požádání mohu přidat své další hororové zážitky, ale obávám se, aby je laskaví čtenáři unesli... :-)) :-))
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci