
Ilustrační foto: pixabay.com
Skořice nevoní jen o vánocích
21. 1. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
22.1.2020 21:19
Skořice patří i mezi moje oblíbené koření. V zimě ji spolu s hřebíčkem a badyánem přidávám k zázvoru, citrónu a pomeranči s medem. A toto pak používáme do čaje. Všechna tato koření zahřívají organismus a třeba hřebíček i desinfikuje.
Marie Seitlová
22.1.2020 15:59
Skořici mám ráda do všeho kam patří. Ale mám ji ráda i na pečivo potřené medem,je to dobré a zdravé. Medovou vodu také piji nalačno. Střídám to z citronovou vodou. Je to dobré nastartování metabolismu.
Jitka Caklová
21.1.2020 19:01
Skořici také dávám do štrúdlu, ale častěji do svařáku, nebo jiných horkých nápojů s alkoholem, neboť v této formě nejlépe stimuluje metabolismus, podporuje proces trávení, rychleji odbourává tukové zásoby, posiluje srdce, stabilizuje srdeční rytmus a krevní tlak a to nejdůležitější - odbourává stres a uvolňuje mysl a napětí. Ale pozor, při větších dávkách, v ojedinělých případech, někdy až moc :-) :-)
Zuzana Pivcová
21.1.2020 18:34
Skořice je voňavá a chutná, ale údajně poněkud zvyšuje tlak, možná se mýlím. No, nemám tolik jídel, na něž bych ji používala. Nejradši jsem ji měla jako dítě na krupicové kaši a na kynutých ovocných knedlíkách.
Dana Puchalská
21.1.2020 17:01
Mám skořici ráda.
Štrůdl bez skořice si ani já nedokážu představit. Jako malá holka jsem doslova milovala lívance posypané cukrem se skořicí. Ano, je zdravá. P. S. A nejen pro lidské zdraví, ale
zapíchne-li se kousek skořice do květníku, je to dobré hnojivo.
Věra Ježková
21.1.2020 14:00
Skořici mám ráda. Někdy ji dávám do bílého jogurtu nebo Cottage. Taky na chleba s mazadlem. Sypu ji bez cukru na sladké knedlíky. Štrúdl je samozřejmost.
Irena Mertová
21.1.2020 12:58
Skořicí jsem před chvílí posypala jabka ve štrůdlu. A ráno dávám na ovesnou kaši.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci