Noční příjezd do Asuánu, foto autor
Básně 7
25. 1. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
28.1.2020 00:04
Všechny tyto verše mě oslovily a Asuán vyvolal milou vzpomínku na plavby po Nilu.
Jitka Chodorová
26.1.2020 19:47
Zas potkat lásku i s jejími bonusy, zas mít možnost vedle Tebe sednout si. Honzo děkuji za psané. Číst Tvé básně je sváteční chvilka pro mnohé z nás.
Jana Šenbergerová
25.1.2020 18:22
Všechny tři jsou nádherné. Jene, budete patřit k mým oblíbeným básníkům. Díky!
Jan Zelenka
25.1.2020 11:50
Jano, večerní pohled z terasy zahrady Fryal Garden na Nil, zapadající slunce a ostrov Elefantina je úžasný. Zde psala Agatha Christie román Smrt na Nilu a ostrov Elefantina má prastarou historii ještě z dob Staré říše.
Anna Potůčková
25.1.2020 11:43
Všechny 3 básně jsou líbivé, ale básen "Život pro krásu" je u mně TOP
Jana Kollinová
25.1.2020 11:37
Zaujala mě báseň Asuán a to nejen poetičností veršů, ale pro mě ne zcela jasnými výrazy a tak jsem z básní zavítala na wiki, abych se dozvěděla, že feluka je dřevěná plachetnice s latinskou plachtou, a Elefantina není ani ženské jméno ani nemá nic společného se slonem, ale je to říční ostrov na Nilu. Jane, děkuji za krásnou poezii a pro mě jako bonus podnět k oživení dávno zapomenutých informací o Asuánu. :-)
Zuzana Pivcová
25.1.2020 08:20
Přiznám se, že z cest bych nikdy báseň nenapsala, to mě nějak netáhne. Zato ty dvě další, to je to pravé!!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci