Eva Kopecká
14.10.2021 13:13
No ony za chvíli budou zdražené asi všechny potraviny a tudíž nebude levné jídlo existovat, řekla bych....když spočítáme energii, nákup a čas, tak se snad ani pro jednoho vařit nevyplatí. Jediné to domácí kvalitní a poctivé jíst dva tři dny...říkám babičce, to je hezké, že si upečeš, ale za jak dlouho člověk ani jeden plech koláče....je taková pestrá nabídka u pekaře, že můžeš za dvacku mít denně čerstvé a pokaždé jiné...
Dana Puchalská
18.2.2020 18:09
Mám ráda dobré jídlo. A představa instantní polévky a sucharu mně fakt neláká. Chce to drobet fantazie a tu přeci každý má, ne?
Zdenka Jírová
18.2.2020 00:48
Vařím si sama a dokud budu moci, budu si vařit sama.
Jitka Caklová
15.2.2020 21:40
20:59 To už bych raději "vylepšila vztahy a přemluvila toho, komu se nechce", aby se mu zase chtělo chtělo :-) :-)
Mell Nova
15.2.2020 21:21
No, když se vařit nechce, to někde...Buť to tam, kde se chce nebo v...... .Záleží jen na kom?
Antonín Nebuželský
15.2.2020 20:59
No, to by ten důchod dopadl... Raději se pokusím vylepšit vztahy a přemluvit toho, komu se nechce. Nebo si vzpomenout jak na to a vařit sobě sám :-)
Jitka Caklová
15.2.2020 20:04
Pane Antoníne, to pak nezbývá nic jiného, než své stravování přizpůsobit ukázce na ilustračním foto. Instantní polévka a suchary to jistí :-) :-)
Antonín Nebuželský
15.2.2020 19:38
Nepříjemné je když se nechce vařit.
Mell Nova
15.2.2020 19:24
Hezký večer, jím, na co mám chuť, léto jistí to, co si vypěstuji, vejce od slepiček, maso sem tam, když je nás víc imasa je víc.Už dost let nevyhledávám kuřecí maso, když mne někdo pozve a je k obědu, sním, ale ne moc, prostě mi už nechutná.Pár let nazad jsem nemusela sladké, pekla jsem jen pro druhé, dnes si podle toho, co mi mé já řekne, koupím zákusek, čokoládu...Převládá ale chuť na slané, jemně pikantní.Rohlíky, housky , ty kupované, mi nechutnají, i v otázce chlebů jsem vybíravá, uzeniny, tak ty skoro nemusím, až na vyjímky.Co miluji od mala?Brambory na loupačku, sýry, dobré jogurty, chutné ryby, zeleninu, ovoce, jitrnice, jelítka, škvarky,podmáslí, chlupaté knedlíky, bramboráky, luštěniny,pečené vepřové,řízky,sekanou apod.,
hovězí guláše, závitky, svíčkovou.No, je toho vela, když je k tomu dobrá voda, pivo, víno, co víc si přát, jen zdraví a nějaký ten penízek, při to zdražování.
Jitka Caklová
15.2.2020 19:17
Jsem stará škola, vařím denně a panečku, jak si manžel, ale i děti a vnoučata mlaskají, když přijedou na návštěvu :-) Ostatně dnes je úplně jedno, pokud nemáme "ze dvorku" zda jíme vepřové, hovězí, ryby, nebo drůbež, stejně je všechno krmené ve velkochovech granulemi, a zelenina?, pokud nemáme vypěstovanou na zahrádce, tak ta vyhnaná "práškama", navíc dovážená z druhého konce světa, o jejíž čerstvosti se nám může jen zdát, co nám asi může dát zdravého. Za dané situace opravdu nevím, o co "odborníkům" jde.
Načíst starší příspěvky