Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Jana Šenbergerová
1.3.2020 22:09
Četba knih je pro mě natolik intimní záležitostí, že by mě ani nenapadlo věnovat se jí v dopravním prostředku nebo v čekárně u lékaře. Tam si většinou louskám nějaké časopisy. Knihy miluji a milování na veřejnosti mi připadá poněkud nepatřičné. :-)
Věra Ježková
1.3.2020 19:47
Něžnou ruku nemám, do dvou normálních se mi vejde i tlustá kniha. V MHD nečtu, ale pozoruji okolí nebo vymýšlím nápady na vlastní texty.
Eva Mužíková
1.3.2020 18:02
Jednoznačně klasické papírové.
Vladislava Dejmková
1.3.2020 14:46
Asi tady budu spíš výjimka, ale preferuji knihy elektronické. Z důvodů uvedených v článku. Na ty klasické jsem nezanevřela, klidně to střídám. A využívám výhody obou druhů.
Naděžda Špásová
1.3.2020 12:59
Vyměnit papír za elektroniku se opravdu nechystám. Kniha sice zabere místo, ale je hmatatelná.
Jana Kollinová
1.3.2020 12:47
Příspěvek nabízí zajímavou alternativu pro milovníky četby, jimiž Češi bezpochyby jsou. Patřím do skupiny čtenářů hledajících v seniorském věku pro ně nejvhodnější současnou nabídku a zvolila jsem kromě nových knih také skvělou alternativu, audioknihy. Při jejich poslechu mohu vykonávat jakoukoli činnost i tu kterou nemám v oblibě a po poslechu několika kapitol je dílo hotovo a navíc příjemně. Často vídám lázeňské hosty sedící na lavičkách v lázeňském resortu s čtečkami v rukou.
Soňa Prachfeldová
1.3.2020 12:02
Určitě na knihu in nátura nezanevru, ale uvažuji i o elektronické.
Anna Potůčková
1.3.2020 10:30
Mám ráda knih klasické - papírové. Doma mám spoustu ještě nepřečtených knih, a nedokáži žádnou knihu někam dát - ani tu co je přečtená
Dana Puchalská
1.3.2020 10:23
Žádná čtečka nenahradí to, když čtenář otevře knihu, listuje v ní a taky si k nové knize přivoní.
Magda Škodová
1.3.2020 10:22
Jako bývalá knihovnice se přimlouvám za papírové knihy, čtečka je pro mne rušivá rámečkem přístroje kolem textu (asi stejně mi vadí brýle se širokými straničkami). Ale v poslední době knihy kupuji jen vyjímečně, protože se prakticky nikdy k přečtené knize nevracím, takže by mi doma jen zabírala místo a taky odčerpávala finance. V každé knihovně je velký výběr knih různých žánrů, funguje služba meziknihovních výpůjček a také tzv. cirkulační soubory, které po půl roce putují po knihovnách (tak to aspoň funguje v Masarykově veřejné knihovně ve Vsetíně a v knihovnách spadajících do její působnosti). V hromadné dopravě nečtu, takže třeba do čekárny u lékaře si beru časopis nebo nějakou miniknížku povídek.
Načíst starší příspěvky