Hlavní slovo v rodině. Má na něj někdo nárok? Často si jej berou babičky
Ilustrační foto: ingimage.com

Hlavní slovo v rodině. Má na něj někdo nárok? Často si jej berou babičky

27. 3. 2020

Babi, nemluv nám do výchovy dětí. Milý synu, my to s tátou dělali celý život jinak. Nemysli si, že máš právo nás neustále řídit. Uděláme to tak a konec řečí. Tyto věty často zní, když nějaký problém řeší více generací jedné rodiny. A je jedno, jestli jde o podstatné věci nebo o novou barvu plotu.

rodina
Hodnocení:
(5.3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Rodinu jsme si nevybrali a je na nás žít tak, abychom se podporovali a ne si komplikovali život. Jako všechny vztahy to může být někdy složité, ale mít v rodině podporu stojí za námahu tvořit vztahy pěkné.
Eva Kopecká
Každý má mít svoje, společné bydlení či společný majetek může jen znamenat zbytečné problémy. Nemají na ně energii ani staří, ani mladí. A k lidem by se člověk měl v jistém slova smyslu chovat jako k cizím. No napadlo by mě snad radit sousedce, co má v neděli uvařit a jak si má srovnat svoje puberťáky?
Eva Mužíková
Tak to já jsem asi výjimka. Nejsem manipulátor, ale když vidím že některé věci dělají špatně, svůj názor klidně řeknu. A oni se na mne často, zvláště snacha Zuzanka obrací, když si nevědí rady. Jelikož jsem dosti náročná na výchovu, vnoučata mi t.zv.: " přes hlavu nepřerostla", znají mne a vždy jsou se mnou v pohodě. To si jen nemyslím, dvanáctiletý Hoza již několikrát na otázku rodičů, proč jsou se mnou jiní pravil.: " Protože s babičkou to je to pohoda "..A přiznávám, že vždy když k mladým přijedu většinou hlídat, čekám až rodiče odejdou a pak to ta správná pohoda opravdu je....
Olga Škopánová
Starší lidé si dost dobře kvůli svému věku nemůžou nárokovat hlavní slovo v rodině, když všude slyšíme "Věk je jen číslo,nebo Každý je tak starý jak se cítí".
Soňa Prachfeldová
Není to jednoduché, pokud není vzájemná tolerance a občas nad něčím mávnout rukou. Při dobré vůli,je vzájemná pomoc dobrá. Také mě občas svrbi jazyk, co se týče vnoučat, byla jsem jiná , přísnější a důslednější. Ale řeknu své, jen když sami přijdou a trochu si postéžují. Do životů svých dětí a opačně oni do mého se nepleteme.,je to o vzájemném respektu.
Jana Šenbergerová
Také se mladým do života nepletu, ale ani jim nedovolím, aby oni se pletli do mých záležitostí. Žádají-li poradím, potřebuji-li, požádám. Mám to jednodušší, protože jsme od sebe vzdáleni. V současné době tvrdě narážím na odpor zamilovaného dospívajícího vnuka, který u nás uvízl. Nejraději by byl se svým děvčetem, ale to teď opravdu nejde, aby nás neohrozil. Je mi ho líto, ale ustoupit nemohu, ani nechci. Ještě se jim mohu hodit. :-)
Růžena Kuželková
Já mám obě snachy fajn děvčata (doufám,že si o mě myslí totéž),nepletu se jim do života,pokud chtějí radu a vím,tak povím.Nebydlíme spolu a ani bych nechtěla,každý ať se zařídí jak umí.Zajít na návštěvu a potom hurá do svého.Ještě jsem život nepřeskočila,kdoví jak to bude dál,ale pokud budu schopná,tak bydlet jedině sama.Nevyptávámse,už moje maminka razila heslo,neptat se pokud chtějí,tak to řeknou a pokud ne,tak i při optání neřeknou pravdu,tak proč je "mučit" (:-)))
Věra Halátová
To mi připomíná tu učitelku z filmu Slavnosti sněženek. Jak mám dětem vysvětlovat, co je to mír, když vy se nedokážete domluvit. Co se týká soužití dvou generací, zvláště tam, kde je bývalým velitelem osamělá matka, vždy je to problematické. Takovým lidem se nikdo ničím nezavděčí. Takové články jsou jen k tomu, aby bylo co číst. Nic neřeší a nic nevyřeší. Všechno je v lidech. A když osamělá matka a syn se svou rodinou žili každý zvlášť, těžko se budou najednou snášet všichni dohromady.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%