O xenofobii s úsměvem V: Češi
15. 3. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
17.3.2020 12:03
Jako národ jsme však čistí, nikomu jsme neublížili a máme báječnou historii a skvělou kulturu. Toho je třeba si vážit a dále to rozvíjet. A každý co možná nejrychleji a sám u sebe.
Soňa Prachfeldová
16.3.2020 08:04
Jsme zvláštní národ. Jaksi jsme si zvykli nerozhodovat se sami, nechat to na druhých, nenést za nic zodpovednost a pak nadávat a kritizovat ty druhé. Národní hrdost ani moc nemáme. Přesto zejména v minulosti jsme národ , který měl mnoho vzácných vzdelanych lidí , máme krásnou zemi. Nevytahujme se a nekrčme se pořád před jinými.
Jana Hošková
16.3.2020 07:58
Hezký článek. O něčem by se dalo polemizovat a samozřejmě vůbec nejsme všichni stejní, zrovna tak, jako v ostatních národech...souhlasím s Naděždou, v cizině jsem dříve také měla podobné pocity. Za své soukmenovce jsem se taky kolikrát v cizině styděla, jak se chovají. Ale jinak jsem ráda, že jsem Češka a jsem pyšná na to, že Češi si umí skoro ve všem poradit a že máme spoustu vynikajících osobností oceňovaných ve světě a v mnoha oborech vynikáme ! :-))
Naděžda Špásová
15.3.2020 23:49
Když jsem po revoluci vyjela poprvé do zahraničí, styděla jsem za to, že jsem Češka, připadala jsem si jako chudá příbuzná. Dnes to není o moc lepší. Vždycky jsme byli pod něčím dohledem, neumíme být sví, a to se asi nikdy nezmění. Jsme zkrátka malí Čecháčci a budeme se stále po někom opičit.
Věra Ježková
15.3.2020 22:12
Děkuji vám a souhlasím s vámi. Když jsem knížku četla, měla jsem dojem, že nejsem Češka. Jestli něco nesnáším, je to švejkování. V pokračování to bude ještě horší.
Zuzana Pivcová
15.3.2020 19:24
Ano, ten vlastenecký pocit se projevuje hlavně při sportovních utkáních. S pohledem na sousedy také souhlasím. A hlavně je výrazná taková ta všeobecná chytrost, všemu rozumím, se vším si poradím, nechápu ty hloupé odjinud. To, co zaznívá hojně v Praze při hovorech v hospodách, ale i v dopravě atd. Vždycky, když jsem se vracela odněkud z ciziny, kde se lidi chovali zdvořile, zdrženlivě a skromně, tak už třeba cestou z letiště při zaslechnutí české debaty jsem si říkala: Á, jsem zase doma! Asi někteří nebudou souhlasit, možná, že i na venkově to tak není, ale Pražáci jsou hodně nabubřelí.
Jana Šenbergerová
15.3.2020 17:50
Češství jsem si vybrala, jen nevím, jestli to byl dobrý nápad. :-)
Jitka Hašková
15.3.2020 15:54
Já jsem ráda, že jsem Češka. Něco z toho sedí, něco se mi zdá, že ne. Díky Věro.
Jan Zelenka
15.3.2020 14:29
Daleko lépe se nám hodnotí Američané, či Britové. Byť jsou tyto "Xenofobie" psány autory se značnou mírou nadsázky, v několika aspektech se skutečně nepoznávám. Jinak je to opět vtipné, ale ....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci