Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Jindra Hubačová
1.4.2020 10:49
Evropu též vnímám jako celek a bojím se o ní více jak jindy.Ano, je malá a o to vice zranitelná
Děkuji, Věruško, a věř, že to s námi a Evropou dobře dopadne!
Martina Růžičková
31.3.2020 19:42
Věro, svým popisem zastávek jsi mi připomněla náš první zahraniční poznávací zájezd. Protože jsem vždy toužila navštívit Bruggy, zvolili jsme tenkrát zájezd po Beneluxu. A navštívili jsme i místa, o kterých píšeš. Byly to úžasné zážitky.
Obavy o osud Evropy a Evropanů sdílím také.
Eva Mužíková
31.3.2020 19:14
Střídavě letadlem, autem a autobusem jsem navštívila asi šest evropských zemí. Ale byly to tak krátké pobyty, že nemohu říci, že některou znám. Bojím o osud Evropy celé.
Anna Potůčková
31.3.2020 18:27
Moc hezké počteníčko a musíme doufat a věřit že nám tu všem bude zase dobře, až pomine současná situace a to nejen v Evropě!
Jan Zelenka
31.3.2020 17:29
Poznávat svět je dobrodružství. A poznání nás obohacuje. Teprve potom člověk může smysluplně hovořit a psát. Pěkně jsi to popsala, Věrko. Jak dobře víš, můj zájem byl zaměřen jinam. Na Středomoří a Orient. Jistě, že je nutné vnímat Evropu jako celek. A dobře vnímat její křesťansko-židovské a antické kořeny. A ty jsou patrné po celé Evropě.
Věra Ježková
31.3.2020 17:10
Děkuji vám. :-) Já vnímám Evropu jako celek z hlediska kulturně-nábožensky-historického. Ač nejsem historik, cítím se s ní v tom smyslu spjata. (Viz Tři trochu mystické zážitky … Německo.) Evropská studia mi dala hodně. Poznala jsem řadu zajímavých osobností, našich i zahraničních, přečetla spoustu knih. (Např. je mi naprosto cizí Orient.)
Irena Mertová
31.3.2020 16:56
Také se mi moc líbily Bruggy, i když jsem tam chodila skoro pořád v dešti...
Zuzana Pivcová
31.3.2020 16:17
Dřív jsem celkem ráda jela na delší cestu autobusem, ale později jsem to nějak přestala zvládat. Nevím, ale já osobně nevnímám Evropu jako jeden celek. Bohužel. Jako kontinent ano, i když ten jih je nejistý, ale politicky vůbec. Díky, Věrko.
Dana Puchalská
31.3.2020 13:15
Víc než zajímavý výlet.
Naděžda Špásová
31.3.2020 13:09
Věrko, určitě to byl zajímavý zájezd. Všechny země, které jsme po Evropě navštívili, byly autonbusem. Z letadel máme hrůzu.
Načíst starší příspěvky