FOTO: autor
Dvě krátké causerie
17. 4. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
18.4.2020 18:08
Myšlenka se obyčejně nevyvíjí pomalu, nýbrž vyskočí jako čilá blecha. Ano to je pravda, někdy hledám slova a někdy zničeho nic , dokáži za chvilku něco vytvořit
Naděžda Špásová
18.4.2020 17:57
Přiznám se bez mučení, samozřejmě, že K. Čapka znám, ale jako spisovatelé ho nemusím. :-)
Marie Doušová
18.4.2020 09:09
Mám doma v knihovně snad všechny knihy i povídky, které Karel Čapek napsal. Jeho knihu si vždy můžete vzít a znovu přečíst a nikdy Vás to neomrzí. Měla jsem to štěstí , že jsem u maturity dostala Čapka a komise mi říkala, dost to stačí ,vždyť to ani není možné, tolik toho o něm vědět.Dokonce jsem uvedla i " Hovory s TGM", což se jim už moc nelíbilo. Dostala jsem díky mému oblíbenci za 1. Moc hezky jste to napsal. Dík.
Marie Faldynová
17.4.2020 23:59
Čapkovo postřehy čtu moc ráda, stejně jako laskavý humor Františka Nepila. Osvěží mne i humor Jana Wericha. Myslím, že psaní a mytí auta se nevylučuje, Karel Čapek taky relaxoval na zahrádce.
Martina Růžičková
17.4.2020 19:16
Pane Zelenko, přeji vám, aby na vás vyskočilo hodně "čilých blech", abychom pak měli ke čtení plno vašich bezvadných článků.
Zuzana Pivcová
17.4.2020 12:59
Glosu definovat neumím, a tak bych do té kategorie klidně zařadila cokoliv, kdysi na střední škole jsme měli vedle ostatních literárních útvarů - vyprávění, popisu, charakteristiky, výkladu atd. - také úvahu. Tu jsem měla nejraději, "zuvažovala" jsem kdeco. Dnes už jsem zdrženlivější. Vy si to můžete dovolit. A Čapek? Nesrovnatelný, nenahraditelný (A ještě k tomu mi podobou velmi připadal mého tatínka :D). Ale proč by měl být další Čapek? Jen ať jsou jiní jedinci....
Věra Ježková
17.4.2020 11:06
Jendo, víš, že tvé glosy se mi moc líbí. Jsou moudré a mají švih. K. Čapek byl úžasný spisovatel a skvělý pozorovatel – bez této schopnosti by mu dovednost psát byla méně platná. Srovnávat se s ním ale nemůže vést k ničemu dobrému. Tvé čtenáře jistě mnohem víc potěší tvé zhmotněné myšlenky než umyté auto. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci