Ilustrační foto: ingimage.com
Čtyři hodiny povídání. Luxus, který má málokdo
6. 5. 2020
Nejméně čtyři hodiny mluvení, osobního povídání si s lidmi. To je jedna z nejpřirozenějších potřeb člověka. Mluvení, tedy jev naprosto běžný, se však stává pro mnoho lidí nedostatkovým, výjimečným, ba až luxusním. V době pandemie se projevilo, jak je komunikace tváří v tvář důležitá.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Halátová
10.5.2020 20:04
Nikdy jsem nepočítala dobu, po kterou mluvím s někým jiným. Ale že bych denně prokecala jednu šestinu dne? To asi nikdy. Znamená to, že brzy zemřu? Je hezké s někým i mlčet, když je o čem. S kýmkoliv si povídat o čemkoliv, má to v některých případech význam?
Soňa Prachfeldová
10.5.2020 06:51
Z očí do očí , ano je člověku veselejší. 4 hodiny to je trochu moc, jet tak si povídat. Kontakt musí moc chybět lidem žijícím osamoceně v současné době, ale už svítá naděje.
Marie Ženatová
8.5.2020 15:51
Já si také velmi ráda popovídám, ale stačí mi mnohem, mnohem kratší doba.
Irena Mertová
7.5.2020 08:57
No já nevím, určitě nemám potřebu povídat si s někým 4 a půl hodiny denně... Povídat ano, ale tohle už by na mne bylo moc. Denně mi volá dcera, občas syn, což je fajn. Také moje kamarádky občas, s jednou z nich si voláme vzájemně tak ob den. Ale schází mi přímo osobní kontakt, to je nyní bída.
Dana Procházková
7.5.2020 06:23
Ano je to utopie, ani v zaměstnání na úřadě nemluvím za celý den s lidmi 4 hodiny, natož senior, který je doma.
Marie Faldynová
6.5.2020 23:01
Mám kamarádku na vesnici a je zvyklá pracovat na zahradě, čtyři hodiny denně spolu neproklábosíme ani když tam za ní přijedu na návštěvu. A že se snažíme!
Dana Puchalská
6.5.2020 14:10
Je to fakt článek, který mně malounko "pobavil". Mám opravdu pár přátel se kterými si povídáme a je nám pak hezky. Ale 4 hodiny denně? To je utopie v mezilidských vztazích.
Věra Ježková
6.5.2020 13:02
Nad článkem se hořce usmívám. Už několikrát jsem si na tomto portále stěžovala na osamělost; tedy sociální izolaci. Minulý týden jsem mluvila z očí do očí s blízkým člověkem po 45 dnech. Nekecám. A opět mám na nějakou dobu utrum. Jinak to nejde, bohužel. S kamarádkou, která bydlí nedaleko, si radši telefonujeme (volá mi denně, má to zadarmo). Myslíme, že komunikace je tak srozumitelnější než přes roušku na předepsanou vzdálenost.
Danka Rotyková
6.5.2020 12:34
Jsem ráda, že jsem si v roce 1984 zvykla volat své ovdovělé mamince denně, na vesnici jsme jí s manželem navštěvovali pravidelně 2x měsíčně na celý víkend. Tehdy mi to dost ztěžovalo život, moje sestry i moje rodina mi vytýkali, že to přeháním. Mamka se na nás tak upnula, že jsme nemohli přestat. Naštěstí jsem měla velmi citlivého manžela, což mi situaci usnadňovalo. Dnes mamce volám stále denně a moje sestry obden. Konečně jí můžeme věnovat část našeho času a jsem ráda, že dnes už chápeme všechny tři, že je to pro ni nejvíc, co jí můžeme v 90 ti letech darovat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA