Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Jitka Kozáková
30.4.2020 12:30
Jedná se o DOPORUČENÍ, nikoli NAŘÍZENÍ. Všichni máme mozek, tak jej používejme.
Antonín Vácha
30.4.2020 12:11
Jsem zvědav, kdo ponese zodpovědnost za tuny nefunkčních, netěsnících respirátorů a starých či normy nesplňujících roušek. Někdo z těch nákupčních na ministerstvech by měl jít sedět. A zodpovědnost by měli vyvodit Vojtěch, Hamáček i Babiš. Když nes čtu v médiích, jak se Vojtěch chvástá tím, jak skvěle česká republika zvládla pandemii, tak je to k smíchu. Či k pláči. Nebýt šikovných lidí, kteří si roušky šili sami, by tady byla stejná katastrofa jako jinde ve světě. Roušky nakupované státem dodnes k sehnání nejsou.
Hana Rypáčková
30.4.2020 11:03
Prostě, zalezte a nevyčuhujte z řady, premiér to zařídí...Hlavně konzumujte jeho potraviny, Jiné nemoci neexistují, jen jedna smrtelná...Roušky si kupte, už jsou. Možná ty uválené na zemi vyráběné z videa, co koluje FB. Zase drž hubu a krok.
Danka Rotyková
30.4.2020 10:54
Omlouvám se za překlep: neodradí
Danka Rotyková
30.4.2020 10:52
Díky Vám diskutujícím si připadám normální. Souhlasím s tím, že doporučení pro seniory v uvedeném rozhovoru je zavádějící. Musí se rozlišovat o jaké seniory se jedná. Ani bolavé kyčle, ani alergické problémy s pyly mě neosradí od denní procházky. Jen ty roušky mi vadí, až tato povinnost skončí, už to bude pro mne daleko lepší. ☺ Přeji všem krásný den.
Jan Zelenka
30.4.2020 10:15
Pokud bych se necítil dobře, pochopitelně nikam nepolezu. Ale to doporučení pana ministra nikam nechodit je nesmyslné a ty seniory spíše psychicky odrovná. Je potřeba spíš používat svou hlavu, než podobné "dobré" rady.
Věra Ježková
30.4.2020 10:07
"Ideálně nevycházet vůbec" znamená pro osamělého člověka brzy se zbláznit. Tento týden jsem se poprvé po 45 dnech dotkla živého, dokonce blízkého, člověka. A mluvila s ním. Jinak s několika přáteli jen po telefonu a v obchodě s prodavačkou. Hygienická bezpečnostní pravidla samozřejmě dodržuji.
Vladislava Dejmková
30.4.2020 08:03
Škoda, že se v článku nerozlišují spíše relativně zdraví a nemocní než senioři a ostatní. Těm relativně zdravým seniorům sedět doma rozhodně neprospívá. Lepší je se pohybovat, chodit na procházky, lehce sportovat podle možností. Samozřejmě jen tam, kde nedochází ke kontaktu s ostatními lidmi.