Ilustrační fotografie: pixabay.com
Víte, kolik druhů chleba se dříve peklo?
24. 5. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Irena Mertová
24.5.2020 13:09
To je zajímavé. A má někdo typ, kde v Praze koupit dobrý kvasový chleba? My zatím kupujeme chleba Kollinger nebo Cvrček v pekařství Kabát.
Irena Mertová
24.5.2020 13:09
To je zajímavé. A má někdo typ, kde v Praze koupit dobrý kvasový chleba? My zatím kupujeme chleba Kollinger nebo Cvrček v pekařství Kabát.
Vladislava Dejmková
24.5.2020 10:59
Nedávná situace přivedla některé lidi k domácímu pečení chleba. Ten vlastní rukou upečený chutná také dobře. Já sama nepeču, ale moje snacha zkouší kváskový chléb a docela se jí to daří.
Jindra Hubačová
24.5.2020 10:23
Mám ráda chleba kvasový, který kupuji při cestě do Kořenova nebo zpět v Držkovĕ z pekárny pana Maška.Dano, recepty, které nám předkládáš, a nejen na chleba jsou zajímavé a staré kuchařky jistě vzácné.Dekuji
Zuzana Pivcová
24.5.2020 09:50
Tak to opravdu nevím, kolik chlebů. Dřív býval v Týně jeden, pak ještě Šumava, pak Moskevská cihla..., už si nevzpomínám. Dnes je takový výběr! Jako malá holka jsem jezdila s dědečkem z Lomnice autobusem do Železnice (blízko Jičína) k pekaři pro chleba. To byl nejspíš nějaký ponechaný soukromník. Ivano, to je divné. My jsme totiž používali v mládí výraz "kedr s brzdou", kedr byl chleba, ale brzda byla máslo.:-D :-D
Jitka Hašková
24.5.2020 09:38
To je zajímavé, kdysi jsem dostala od známých recept na chleba, jak ho pekli sami doma. Tenkrát jsem si několikrát upekla doma chleba podle tohoto receptu, byl moc dobrý, ale moje lenost zvítězila a vrátila jsem se ke kupování chleba, ale recept mám schovaný.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci