
Ilustrační fotografie: pixabay.com
Víte, kolik druhů chleba se dříve peklo?
24. 5. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Hošková
29.5.2020 19:17
Moc pěkné a zajímavé, Dano. Myslím, že když je hlad, je úplně jedno, o jaký chleba se jedná, hlavně že nějaký vůbec JE ! Vzpomínám na vyprávění maminky, jak za války měly jako děti hlad, živila je pouze zahrada a jejich maminka - má babička, pěstovala i vlastní obilí, které pak ručně umlela a poslala s ním děti obvykle k pekaři. Ten jim za to dával velký chleba, který jim musel vystačit dost dlouho. Ovšem děti, jak byly hladové, než dorazily domů, tak ten teplý chleba celý okousaly a ožužlaly...a doma pak byl sekec. Vždycky si na to vzpomenu, když kráčím do pekárny a nesu si nějaký ten bochník.
Zdenka Soukupová
28.5.2020 12:29
Dano, zajímavý článek. Nikdy mě nenapadlo, z čeho všeho se dá chleba upéct. Osobně mám raději tmavý chleba. U nás v pekárně mají moc dobrý. Vydrží taky pár dní bez úhony. Proto žádný nepeču.
Jana Šenbergerová
26.5.2020 15:30
Chléb mám ráda. přednost dávám tmavšímu. Vzhledem k tomu, že se u nás prodává výborný chléb z pekárny Falta v Králíkách, nemám potřebu péct si ho sama. Vydrží, pokud ho ovšem nesníme mnohem dřív, i týden. Kdysi jsem milovala sušené chlebové kůrky. Když se delší dobu kousaly, sládly na jazyku. I dnes mi na chlebu nejvíc chutná kůrka, ale mé zuby dávají přednost střídce. Vůni čerstvě upečeného chleba se jen tak něco nevyrovná. S máslem, povidly, medem, s tvarohem, různými pomazánkami, sádlem, škvarky ... :-)
Soňa Prachfeldová
26.5.2020 08:07
Mám ráda chléb, jenže dnešní některé za moc nestojí. Čerstvý slunečnicový tmavý s máslem, to je mňamka.
Jan Zelenka
25.5.2020 22:48
Ještě v Praze jsem pekl chléb několikrát. V LTM už ne. některé pekárny byly už za minulého režimu vyhlášené a měly veliký obrat. Třeba pekárna v Horoměřicích, nebo uprostřed cesty z Prahy do Brna, už si nepamatuji, kde. Byla to jézeďácká pekárna a takový chléb jsem od té doby ještě nejedl. /tedy, s výjimkou toho, který jsem sám pekl. Ten mi chutnat musel./
Zajímavý článek, Dano.
Marie Seitlová
25.5.2020 09:31
Zajímavé recepty, já jsem se do pečení nepustila. Moje snacha minulý týden upekla kváskový a jen se po něm zaprášilo.
Věra Ježková
24.5.2020 13:39
Danko, díky za zajímavý článek. Taky mám mnohem radši (tmavší) chleba než bílé pečivo. Moje maminka jedla chleba snad ke všemu kromě krupicové kaše. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci