Foto: autorka
O xenofobii s úsměvem XI: Maďaři
5. 6. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
10.6.2020 21:51
Pro pana Čípa: Článek nepsala autorka. Vybrala pouze část z knížky citované na jeho konci. Pořadové číslo XI svědčí o tom, že jde o sérii výběrů z monotematických knížek Xenofobův národnostní průvodce. Úvod k sérii byl zveřejněn v prosinci loňského roku.
Soňa Prachfeldová
8.6.2020 19:33
Zajímavé počteni, byla jsem v Maďarsku na dovolené a líbilo se mi tam. Německy jsem se domluvila dobře. Připadali mi trochu hluční , ale i přátelští.
František Matoušek
7.6.2020 15:04
Maďary moc neznám. V Maďarsku jsem byl jednou a to v Budapešti asi 3 dny. Celý jeden den jsme "prožili" na Margaretině ostrově v termánlích lázních. Moc se nám tam líbilo.
Irena Mertová
6.6.2020 18:43
Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita... nám citovali východniari o prázdninách na brněnské přehradě, kdysi....
Jan Zelenka
6.6.2020 14:59
V pátém až sedmém století n.l., kdy probíhalo velké stěhování národů, se to tady hodně promíchalo. Žádný národ není rozhodně čistou rasou. Slované ani náhodou. Maďaři rovněž. A povaha? Jak píše paní Hošková. Všude jsou lidé normální i ti méně normální. Kdyby byli všichni lidé na světě stejní, nedalo by se snad ani žít.
Jana Hošková
6.6.2020 12:09
Při slově Maďaři mne vždycky napadlo Avaři a Hunové. Bohužel, ačkoliv jsme byli několikrát v Maďarsku, neměla jsem nikdy možnost žádného Maďara osobně poznat, tudíž nemohu hodnotit, ale myslím si, že v každém národě jsou lidé různí, hodní a příjemní i ti ostatní. Navíc jsem se kupodivu někde dočetla, což mne dost překvapilo, že i Maďaři snad mají už v sobě část slovanských genů...no, jsme prostě všichni v Evropě pěkně promíchaní ! :-))
Blanka Macháčková
6.6.2020 10:16
Jak píšeš, citovaní autoři jsou Maďaři. Vnímám to tedy spíše jako sebekritiku. A to je dost vzácná vlastnost. Já byla v mládí v Maďarsku na praxi, domlouvali jsme se německy a rusky. Maďaři ( i Maďarky) mi byli příjemní a téměř nic z výše popsaného jsem neodhalila. Ale bude to asi jako všude. Jeden je takový a druhý makový. Článek mě hodně zaujal. Moc za něj děkuji.
Dana Puchalská
6.6.2020 09:04
Maďary jako takové moc nemusím. Jednou jsem Maďarskem projížděla a jednodenní pobyt tam, to byl zážitek na celý život.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci