Vlevo věž protestantského kostela Spasitele na náměstí Muristan, uprostřed zlatá kupole muslimského Skalního dómu a vzadu věž kostela Pater Noster na Olivetské hoře. Foto autor
JERUZALÉM - SVATÉ MĚSTO?
17. 6. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Přibilová
20.6.2020 12:31
Nádherně napsaný článek, moc děkuji. Jeruzalém, ale i celý Izrael je opravdu neskutečná mozaika kultur, náboženství a lidí. Na severu této země stojí za to navštívit i Drúzy, jejichž víra je směsí všech možných náboženství. V Haifě jsou zase nádherné zahrady a sídlo bahaismu. V Jeruzalémě nám dělal průvodce v ruštině recepční z našeho hotelu, který se narodil v Číně, vypadal jako ortodoxní Žid a vyznával náboženství Bon. Stejně fascinující je i Libanon.
Jan Zelenka
17.6.2020 17:31
Naďo, jsem přesvědčený ateista, ale zároveň jako amatérský historik hledám souvislosti mezi dnešním děním a dávnou historií. A kde jinde je to zvlášť patrné, než v oblasti Předního východu. A vůbec není podstatné, jestli jsem věřící, nebo nevěřící. Jako nevěřící jsem však oproštěn od fundamentálního dogmatu a proto jsem si tuto cestu náležitě vychutnal.
Marie Faldynová
17.6.2020 17:24
Také já vzpomínám, v Jeruzalémě jsme byli dva dny, jinak v Haifě, u Mrtvého moře a na spoustě dalších míst. Psala jsem si cestovní deník, vidět 3-4 památky denně po dobu 10 dnů se nedá zapamatovat. A k tomu výklady křesťana, který má v Haifě malý hotýlek a žije v Izraeli 30 let! Nezapomenutelné!
Marie Seitlová
17.6.2020 17:07
Při čtení jsem zavzpomínala na mou návštěvu Izraele. Je to velmi zajímavá země.
Martina Růžičková
17.6.2020 17:05
Děkuji za poutavý a fundovaný výklad o tomto jedinečném místě. Líbí se mi vaše slova o víře, která má oči. Zaslepenost a fanatismus jsou velikým nebezpečím.
Naděžda Špásová
17.6.2020 16:20
Honzo, určitě to bylo zajímavé, ale rozhodně je to destinace, která mně opravdu neláká. Jsem ateista, a nic na tom nezměním.
Soňa Prachfeldová
17.6.2020 15:49
Díky za poutavé čtení. Uvědomuji si, jaká jsme zrníčka písku a jsem ráda a moc u nás.
Marie Ženatová
17.6.2020 13:28
Díky za zajímavý článek i Vaše názory. I já jsem před mnoha roky tuto zemi navštívila a velmi ráda jsem si obnovila vzpomínky.
Jana Kollinová
17.6.2020 12:39
Výjimečné. Možná ne ortodoxní, ale i nevěřící mají možnost seznámit se prostřednictvím článku s něčím zajímavým.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci