Fotokoláž: autor
Kamarád Jules Verne
22. 6. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Lišková
22.6.2020 11:47
Verneovky jsem četla ve školním věku ráda, byly tak napínavé a pěkně tlusté, že díky dlouhému čtení mi zčervenaly oči, prý zánět spojivek. U jiných knih takové potíže nepamatuji.
Jana Hošková
22.6.2020 11:27
Z budovatelských románů jsem četla pouze Timura a to mi celkem stačilo. Verneovky jsem měla ráda, hlavně mne fascinovalo to, jaký byl Verne vizionář a co všechno do budoucnosti předpověděl...a vy jste tedy byl, koukám, čilý objevitel a badatel nejen co se týká zmíněného spisovatele... :-))
Zuzana Pivcová
22.6.2020 10:47
Myslím, že nás bylo hodně, kdo jsme (nejen kluci, i dost děvčat) měli rádi verneovky. Mayovky jsem naproti tomu nečetla. Počátkem 60. let, kdy jsem šla na 2. stupeň, zrovna nějak vycházela celá řada nejznámějších verneovek. Hltala jsem hlavně příběhy a popisné pasáže mě částečně zzdržovaly. Nejvíc mě upoutaly Děti kapitána Granta, Dvacet tisíc mil pod mořem a Tajuplný ostrov. Ty byly hrozně napínavé. Ačkoliv jsem se k těm knížkám už nikdy nevrátila, jednotlivé části mi utkvěly v paměti dodnes. Dobře, že jste mi tu četbu připomněl.
Věra Ježková
22.6.2020 09:06
Jendo, moc hezké čtení. Jako holka jsem knihy JV nečetla. Četla jsem například Přednostovic Madlenku – a hlavně Káju Maříka. V dospělosti jsem se ale ráda podívala na několik zfilmovaných verneovek. Old Shatterhand se mi líbil.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci