Foto: Kampa, archiv UBB, z.s. (MV)
Lux in Tenebris
6. 8. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
6.8.2020 13:25
Tohle vzpomínání není zrovna veselé, pamatuji se na to. Bylo to hrozné.
Zuzana Pivcová
6.8.2020 13:16
Poskytla jste mi vzpomínku pojatou jako tok řeky bez zastavení. Povodeň 2002 jsem zažila v Praze a byla spjata hlavně s mým pracovištěm - Vojenským ústředním archivem v budově Invalidovny v Karlíně. Byla to velmi těžká doba - materiálně i lidsky. Díky.
Daniela Řeřichová
6.8.2020 10:07
Dobrý den, Dano, Věro, Hano, děkuji za Vaše reakce. Pro mne byly povodně 2002 a srpnová okupace 1968 nejtrýznivějším životním zážitkem. Na druhou stranu v těchto tragických chvílích se projevila obrovská vlna solidarity. Bydlíme u Mánesa a nikdy nevytěsním z paměti neskutečné hrdinství záchranářů i dalších lidí, kteří obětavě a nějak samozřejmě pomáhali jak se dalo. A nejen v Praze, mnohde to bylo ještě horší.
Hana Nováková
6.8.2020 09:49
Kdo to zažil na vlasní kůži ví, o čem jste krásně, bolestně napsala. Tyto stavy mě vždy drásají srdce, protože oheň se dá dostat pod kontrolu a pak zvládnout. Vodu zastaví je Bůh a to je pro člověka hrozné. I když se řekne - materiální věci vem čert, jen aby boj o holý život byl úspěšný, ale ono to obojí velmi úzce souvisí, až tak, že si to někdy ani člověk hned neuvědomí. Krásný, smutný článek Danielo
Věra Ježková
6.8.2020 09:48
Danielo, vzpomínku jste napsala velmi zajímavě. Já radši nevzpomínám. Povodeň jsem strávila v Holešovicích nedaleko Vltavy, za Pražskou tržnicí. Bydlela jsem s maminkou a babičkou ve stejném domě, nikoli bytě. Maminka odmítla se evakuovat, nudila se, chovala se naprosto iracionálně. Byl to jeden z nejhorších týdnů mého života. (Známí viděli v TV, jak před naším domem jede na lodičce V. Havel.)
Dana Puchalská
6.8.2020 08:54
Lépe bych to já, které voda v r.2002 nenapsala. Ano, bylo to strašné...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci