Jiří Dostal
6.8.2020 18:24
Problém je, u V.H.- redakce jako obvykle, trošinku jinde. Dnešní 65+ senioři jsou svého druhu špatným svědomím společnosti, které je třeba vytěsnit, protože byli před třiceti lety součástí "starých struktur" a životními zkušenostmi kolidovali a dosud kolidují s novými pořádky, ať už jsou jakékoliv (zkušenosti i pořádky :-) ). Hampejz epidemiologických opatření je tak zjevný, že snaha o etická hlediska v přístupu k seniorům je hloupostí, drzostí nebo fraškou, viz Limonádový Joe - "Fraška života letí kupředu jak splašená herka a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu" - Horác Badman, hotovící se zneuctít cudnou Winnifred. J.D.1952
Ján Zábranský
5.8.2020 13:52
Paní Řezáčová, přesně tak, jako píšete, je jediné správné. Vaše argumenty - duševní pohyby jsou pevné, neohybné....
Hana Řezáčová
5.8.2020 13:03
Pane Zábranský, lze chápat dodržování pravidel silničního provozu jako něco, co je omezování a přikazování (někdy i "násilím" - pokuty, vězení)? Nebo je to proto, aby byl na silnicích nějaký řád a tím pádem bezpečno, aby si všichni svobodně dojeli kam potřebují? Stání v dlouhé řadě na červenou je pěkně protivné! A co teprve nějaká několikakilometrová objížďka, navíc po silničce, která je samý výmol! To by se jeden zbláznil, ale musíte to objet, abyste se zase dostal na hlavní a jel dál ... Jsme teď všichni na takové "objížďce", je dlouhá, ale na tu "naši" zase dojedeme ... Ještě k panu Janovskému - nikdo nemusí sedět doma "na zadku", je třeba jen zbytečně neriskovat - nechodit do velkých chumlů lidí, když musím, tak se chráním (třeba výhledově tou rouškou) - tím ochráním i své blízké doma, popř. nezaberu postel ve špitále :-)
Karel Janovský
5.8.2020 11:21
Jsem ještě válečný ročník, ale pokud bych neměl chodit ven a sedět doma na židli, tak říkám, že bych ten zadek musel mít plechový a ještě k té židli přišroubovaný!
Ján Zábranský
5.8.2020 08:40
Pani Řezáčová, Vaše teorie jsou mi dobře známe. Já se přikláním k tomu že všechno co je násilím omezováno vypukne jinde a posíleno.
Hana Řezáčová
4.8.2020 21:27
Pane Zábranský, karanténní opatření jsou nepříjemná, chápu, ale jak jinak? Roušky jsou nejjednodušší věc, jak šíření jakékoli infekce zabránit (proč je mají lékaři při operacích, pracovníci na infekčních odděleních, v mikrobiologických laboratořích apod. ?) a omezení typu odstupu či případné uzavření zasaženého provozu, nepovolení velkého "houfu" lidí (např. na stadionu) - to jsou záležitosti, které je nutné dočasně "přikazovat" ... Podobná opatření se při infekcích prostě zavádějí - např. ve škole při žloutence - postižená třída má jinak vyučování, své toalety, nemá tělocvik ... Jak to chcete vymyslet, aby se šíření infekce bránilo? Pořád platí (a nejen při epidemii) - moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého ...
Hana Rarasch
4.8.2020 21:05
Zdraví je dar, ale všeho moc škodí ! Není od věci přísloví: "Veselá mysl, půl zdraví!". Rozhodně je nesmysl v létě otevírat noční podniky, neomezit provoz restaurací na nezbytné minimum, dopustit "srocení davů" na akcích a mimo dobro a zlo je například opatření v jednom dopravním prostředku roušky ano a v druhém ne!? Mám čerstvou zkušenost z Malty: V každém dopravním prostředku naprosto povinné roušky, jednoznačně na letišti, v obchodech ( nemáš? dodají!), žádné festivaly pod širým nebem, i když by to byla významná finanční injekce. Blbiny typu roušky v ulicích a na plážích prostě nejsou. Ono stačí ohleduplné chování lidí, ale VYMAHATELNÉ a všeplatné! A izolovat důchodce? Samota je horší než leckterá nemoc. Opět rozum!
Jitka Caklová
4.8.2020 21:03
Můj život je o mém myšlení.
Jitka Caklová
4.8.2020 20:58
Paní Řezáčová, raději jednou zemřu svobodně dýchající s kovidem, než šílená strachy, sama uvězněná v izolaci. Já prostě tohle nechutné divadlo, které nám předvádějí rádoby odborníci neberu a proti nikomu kdo tomu věří, nemám absolutně žádné námitky, ba ho naprosto chápu.
Jarmila Komberec Jakubcová
4.8.2020 20:47
RE: 1846 - Moc jsem se nasmála - naprosto výstižné.
Načíst starší příspěvky