Ilustrační foto: ingimage.com
Odpolední zdřímnutí je prospěšné, pomáhá zvládat i úmorné vedro
10. 8. 2020
Jižní národy dobře vědí, že v horkém počasí je třeba den proložit odpočinkem. V Itálii, v Řecku, ve Španělsku a dalších zemích lidé po poledni zalezou do svých domovů, zavřou a zatemní okna a odpočívají, aby získali sílu užít si pěkný teplý večer. Je dobré se to naučit.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
15.8.2020 18:23
Odpolední spánek zatím moje tělo nevyžaduje. Ve vedru odpočívám na lehátku ve stínu , ale neusnu, takže po ruce knihu. Moje maminka si pravidelně dávala odpoledního šlofíka.
Eva Mužíková
14.8.2020 22:03
Odpolední spánek, mnohdy i několik hodin mám moc ráda. Jen takově kratké zdřímnutí mi nepostačí. Svléknu se, zalezu pod deku, vypnu mobil a už si užívám. Ven vyrážím okolo šesté na dlouhou vycházku, to už nejsou taková vedra... Noční usnutí mi to nenaruší.
Eva Kopecká
12.8.2020 15:01
Neusnula bych při rádiu ani jiné hudbě. Ale umím pochopit, že někdo ano. Jedním ze spolehlivých medikamentů jsou pro mě ty filmy pro pamětníky na DVD, co je znám pomalu zpaměti. Pustím potichu, najdu vhodnou polohu, a je to otázka čtvrt hodiny.
Marie Faldynová
11.8.2020 15:05
Jsem ve věku, kdy poslechnout své tělo je prostě nevyhnutelné. Lámat rekordy v letních vedrech je nesmysl. Ale někdo opravdu odpočívat neumí, je to asi i otázka temperamentu. Můj táta vymyslel hru na budíka: Šel se natáhnout!
Jitka Caklová
11.8.2020 08:13
...., ale v žádném případě netvrdím, když to má někdo jinak, že to dělá špatně.
Jitka Caklová
11.8.2020 08:07
Vnímám to jako paní Eva (21:32), jen s tím rozdílem, že si pouštím tichou hudbu. Mám velké štěstí, že mám tolerantního manžela, který dobře ví, co všechno musím i ve svých letech zvládat a poobědových "20" mi v tom moc pomáhá.
Dana Puchalská
11.8.2020 04:55
Já odpolednímu šlofíčku přišla na chuť až nyní. Dříve to prostě tolik nešlo. A říkám, že si jdu ducnout nebo že si hodím šipku.
Eva Kopecká
10.8.2020 21:32
Rodinu ani práci jsem nešidila. A tak teď, když žiju sama, se klidně natáhnu přes den. Po ranní, po odpolední, nebo si zalezu vpodvečer a uspí mě potichu puštěný oblíbený starý film či seriál. Kdo je moudrý a nebo už má něco za sebou, poslechne svoje tělo a umí porozumět,co mu říká. Kdo se honí a chce dokazovat, co všechno stihne, krátí si život sám....
Marta Novotná
10.8.2020 19:14
Co jsem v důchodu klidně si po obědě dáchnu někdy usnu někdy si jen natáhnu kostru . A pak jsem čilá jak rybka.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA